Lahodná pórková polievka

anina6 - fotkaanina6, 2. marca 2014
Lahodná pórková polievka
Foto: anina6

Táto polievka je nielen veľmi dobrá, ale aj nenáročná na suroviny a čas. Nám dnes chutila, tak možno bude aj vám v mojom podaní.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
1 PL
 (alebo bujón)




Postup

  1. 1

    Pór si očistíme a nakrájame na kolieska. Použijeme iba bielu časť, teda aspoň ja som ju použila. Na masle ho porestujememe, zaprášime asi jednou lyžicou hladkej múky.

  2. 2

    Poriadne miešame a podlejeme asi litrom teplej vody alebo vývarom. Potom už len podľa chuti osolíme, okoreníme. Necháme prevrieť a máme hotovo.

Diskusia k receptu

mariamka
chutna polievka, maslo jej urcite prida na chuti, mozno by som pri podavani vhodila nejake krutony ako "zaprazku" :)
anina6
@mariamka ja pridávam kúsky hriankového chleba, len som dnes nejako nestíhala. díky za koment.
jerica
@anina , iný názov by sa ani nehodil, presne, lahodné jedlo pre milovníkov polievok, čo sme aj u nás doma :-)
caterina
milujem porkovu polievku, vyzera krasne. Zahustujem ju ovsenymi vlockami, ktore pridam hned po uduseni porku. Po uvareni ma polievka az kremovu konzistenciu a je naozaj lahodna :)
daguska
Moja babka varievala so zemiakmi,ale potrik je uzasna vec,teda aj polievocka isto vyborna.
frezia
Paci sa mi tvoja polievka, coskoro ju uvarim.
anina6
všetkým veľmi pekne ďakujem za nahliadnutie do môjho receptu, ozaj je to veľmi dobrá polievka. najbližšie skúsim pridať aj ja ovsené vločky do nej.
jarbra
@anina6 , peknu farbu ma polievocka, rychla, jednoducha, zdrava ... ja som polievkova, ... musim mat, to je jedno aku, ale musi byt ... tiez robim porkovu, ale inac, ... davam 2pory, maslo, zemiaky, bazalku, mlieko, bujon ... zemiaky pokrajam na tenke platky a por na kolieska cely, ... zahustujem s ovs.vlocky, ako robi aj @caterina , v podstate zahustujem vsetko s ovs.vlockami ... skusim aj tvoju ...
frezia68
Výborná polievka,máš *****,robím podobne,len najprv uvarím zemiak na drobno nakrájaný-zahusťuje,niekedy rozmixujem a ďalej ako tento recept a veľa petržlenovej vňate,či pažítky :-)
anina6
@frezia68 ďakujem veľmi pekne za hviezdičky, a vyskúšam rada aj podľa teba uvariť túto skvelú polievku. pekný večer ti želám.
marika21
Vyskúšam, vyzerá dobre. Radšej ho rozmixujem. Daguska tvojej vete nerozumiem. ,, ale, porik,, si asi myslela sory. Nemyslím to zle. ,, pór,,
marta23
Ja som včera varila takúto pórovú polievočku. Pridávam aj na malé kúsky krájané zemiaky a ryžu som pridala na zahustenie, samozrejme malú zápražku. A nakoniec pridám malé kúsky zelenej časti póru namiesto pažítky
anina6
@marta23 dakujem za nahliadnutie do môjho receptu, dnes asi bude aj u nás táto pórkovica a môžem pridať aj zemiaky podľa teba. prajem pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia