Ľahký zákusok z lístkového cesta

katarina64Katarina64, recept pridal: 18. októbra 2009 9:13Ďalšie jeho recepty

Už ani neviem ako som sa k nemu dostala,neznášam klasický krémeš ale toto mi chutí...vyskúšajte

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Necháme rozmraziť lístkové cesto. Rúru vyhrejeme na 200C.Dva plechy vyložíme pečiacim papierom.2 pláty cesta vyváľame na vymúčenej doske na veľkosť plechu.Jeden plát(vrchný)by mal biť o 5-6cm väčší.Kždý plát Popicháme vydličkou a dobre pokropíme studenou vodou.Prvých 10min.neotvárame rúru.

2

Oddelíme bielky od žĺtkov.Žĺtok vyšľaháme s cukrom do hustého napeneného krému,pridáme vanilkový puding v prášku.Vmiešame 200ml mlieka. Vaječný krém vmiešame do zohriateho zvyšného mlieka a za stáleho miešania asi 2min.povaríme.necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha s vanilkovým cukrom.Opatrne vmiešame do studeného vanilkového krému.

3

Plát cesta potrieme polovicou krému. Na krém rozložíme vrstvu piškotov.Pokvapkáme rumom. Piškoty potrieme zvyšným krémom a priklopíme dopredu rozmereným a nakrájaným horným lístkovým cestom.Necháme zachladnúť v ladničke. Pri podávaní posypeme nastrúhanou čokoládou a ďalšiemu zdobeniu a fantázim sa medze nekladú...



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zela, 17. novembra 2009 o 15:40
    Zela - Lístkové cesto vyvaľkám,dám ho nna plech a na toto cesto dávam rôzne ovocie-buď sezónne,alebo zavárané - marhule,čerešne,slivky,černice.....rôzne.Urobím mrvanicu - múka,práškový cukor,maslo,zmrvím všetko dohromady ,najlepšie prstami a posypem celý koláč.Je šťavnatý.


  • dolezalovaantonia, 6. januára 2010 o 13:18
    ahoj zela,dakujem za recept.mam rada jednoduche recepty.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist