Ľahký zákusok z lístkového cesta

katarina64Katarina64, recept pridal: 18. októbra 2009 9:13Ďalšie jeho recepty

Už ani neviem ako som sa k nemu dostala,neznášam klasický krémeš ale toto mi chutí...vyskúšajte

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Necháme rozmraziť lístkové cesto. Rúru vyhrejeme na 200C.Dva plechy vyložíme pečiacim papierom.2 pláty cesta vyváľame na vymúčenej doske na veľkosť plechu.Jeden plát(vrchný)by mal biť o 5-6cm väčší.Kždý plát Popicháme vydličkou a dobre pokropíme studenou vodou.Prvých 10min.neotvárame rúru.

2

Oddelíme bielky od žĺtkov.Žĺtok vyšľaháme s cukrom do hustého napeneného krému,pridáme vanilkový puding v prášku.Vmiešame 200ml mlieka. Vaječný krém vmiešame do zohriateho zvyšného mlieka a za stáleho miešania asi 2min.povaríme.necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha s vanilkovým cukrom.Opatrne vmiešame do studeného vanilkového krému.

3

Plát cesta potrieme polovicou krému. Na krém rozložíme vrstvu piškotov.Pokvapkáme rumom. Piškoty potrieme zvyšným krémom a priklopíme dopredu rozmereným a nakrájaným horným lístkovým cestom.Necháme zachladnúť v ladničke. Pri podávaní posypeme nastrúhanou čokoládou a ďalšiemu zdobeniu a fantázim sa medze nekladú...



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zela, 17. novembra 2009 o 15:40
    Zela - Lístkové cesto vyvaľkám,dám ho nna plech a na toto cesto dávam rôzne ovocie-buď sezónne,alebo zavárané - marhule,čerešne,slivky,černice.....rôzne.Urobím mrvanicu - múka,práškový cukor,maslo,zmrvím všetko dohromady ,najlepšie prstami a posypem celý koláč.Je šťavnatý.


  • dolezalovaantonia, 6. januára 2010 o 13:18
    ahoj zela,dakujem za recept.mam rada jednoduche recepty.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist