Ľahký zákusok z lístkového cesta

katarina64 - fotkakatarina64, 18. októbra 2009

Už ani neviem ako som sa k nemu dostala,neznášam klasický krémeš ale toto mi chutí...vyskúšajte

Suroviny

2 ks
6 ks
125 g
1 balenie
500 ml
200 ml
1 balenie
3 PL
100 g
1 balenie




Postup

  1. 1

    Necháme rozmraziť lístkové cesto. Rúru vyhrejeme na 200C.Dva plechy vyložíme pečiacim papierom.2 pláty cesta vyváľame na vymúčenej doske na veľkosť plechu.Jeden plát(vrchný)by mal biť o 5-6cm väčší.Kždý plát Popicháme vydličkou a dobre pokropíme studenou vodou.Prvých 10min.neotvárame rúru.

  2. 2

    Oddelíme bielky od žĺtkov.Žĺtok vyšľaháme s cukrom do hustého napeneného krému,pridáme vanilkový puding v prášku.Vmiešame 200ml mlieka. Vaječný krém vmiešame do zohriateho zvyšného mlieka a za stáleho miešania asi 2min.povaríme.necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha s vanilkovým cukrom.Opatrne vmiešame do studeného vanilkového krému.

  3. 3

    Plát cesta potrieme polovicou krému. Na krém rozložíme vrstvu piškotov.Pokvapkáme rumom. Piškoty potrieme zvyšným krémom a priklopíme dopredu rozmereným a nakrájaným horným lístkovým cestom.Necháme zachladnúť v ladničke. Pri podávaní posypeme nastrúhanou čokoládou a ďalšiemu zdobeniu a fantázim sa medze nekladú...

Diskusia k receptu

zela
Zela - Lístkové cesto vyvaľkám,dám ho nna plech a na toto cesto dávam rôzne ovocie-buď sezónne,alebo zavárané - marhule,čerešne,slivky,černice.....rôzne.Urobím mrvanicu - múka,práškový cukor,maslo,zmrvím všetko dohromady ,najlepšie prstami a posypem celý koláč.Je šťavnatý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia