Ľahký tuniakový šalát

laurita - fotkalaurita, 11. októbra 2012

Tento recept vznikol od môjho hladu :-D prišla som domov zo školy, vyhladovaná tak som si samozrejme chcela niečo rýchle vykuchtiť, kedže som nechcela Zobraziť celý popisTento recept vznikol od môjho hladu :-D prišla som domov zo školy, vyhladovaná tak som si samozrejme chcela niečo rýchle vykuchtiť, kedže som nechcela zase chleba s maslom tlačiť :-DD .. otvorila som chladničku a čo sme mali to som použila :-))) ...neviem ako vám, ale mne veľmi chutí a hlavne je zdravý :-) preto sa chcem oň podeliť :-)

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

štvrť malej cukety
1 menšia mrkva
za hrsť
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a dáme variť pokiaľ nebude mäkká. Spolu s ňou aj mrazený hrášok. Cuketu pokrájame, necháme rozpáliť panvicu, pridáme olivový olej a cuketu ktoru necháme pár minút dusiť, podlejeme trošku vodou aby bola mäkká.

  2. 2

    Do misky dáme odšťaveného tuniaka v konzerve, primiešame všetkú zeleninu, pokrájané olivy a tvrdý syr, potom zmes polejeme podľa potreby paradajkovým pyré a osolíme podľa chuti. Ja si dávam aj rozne korenia, napr. gyros korenie, korenie na steaky, oregano, bazalku podľa toho na čo mám práve chuť :-) a nakoniec si to dáme zohriať do mikrovlnky, ale len na chvíľku, aby sa nám syr trošku roztopil. Ja si k tomu občas spravím aj hrianky.

  3. 3

    PS: ak nemáte mrazený hrášok, kľudne ho nahraďte konzervovaným.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia