Ľahký rybací šalát

maria7 - bez fotkymaria7, 17. januára 2012

Tento recept na rybaci salat som dostala od rybara. Vyskusala som uz rozne rybacie salaty,ale najlepsie nam a mojim znamym chuti tento lahky Zobraziť celý popisTento recept na rybaci salat som dostala od rybara. Vyskusala som uz rozne rybacie salaty,ale najlepsie nam a mojim znamym chuti tento lahky rybaci salat. Vyborny je aj bez hrasku a mrkvy,ale potom davam do neho nasekane 1-2ks kyslych haringov,ktore si nakladam. Recept na nakladanie kyslych ryb mozem pridat,ak by niekto mal zaujem.

Suroviny

1/2 kg alebo file
220 g
110 g
3 dl trvanlive
podla vlastnej chuti (uvareny -cerstvy,mrazeny alebo kozervovany)
2-3 ks
1 ks, malu nadrobno pokrajanu
200 g varená
trosku  alebo solčanka
podla chti ,mleté čierne korenie podla chuti
2l vody a 3dl octu na uvarenie ryby




Postup

  1. 1

    V dvoch litroch vody a 3 dl octu varime ocistenu rybu alebo file asi 10 minut. Scedime,pripadne kosticky vyberieme. Maso roztlacime vidlickou, pridame uvarenu a na jablkovom struhadle postruhanu mrkvu, hrasok, nadrobno pokrajanu cibulku i s vnatou, nadrobno posekanu mensiu cibulu, jogurt a tatarsku omacku. Osolime, okorenime, dobre premiesame a pomaly dolievame trvanlive mlieko dovtedy,kym nedosiahneme konzistenciu rybacich salatov predavanych v obchodoch. Vychladime. Ziskame tak vyse kilogramu cerstveho rybacieho salatu. V kombinacii s cerstvym ciernym chlebom alebo bielym pecivom mame vybornu veceru. Ryby na salat pouzivam rozne, nakolko mam moznost si ich sama nachytat. Som vasniva rybarka a mam velku vyhodu,lebo byvam pri mori a mame mensiu lodicku s 35 hp a 4.20m dlhu. Ale uz som vyskusala salat aj z ryby Pangasius , v anglictine Basa, iba som dochutila jednym na drobno posekanym rybacim zavinacom, pokial nemam nalozene doma kysle haringy , ktore malo kedy u nas doma chybaju.

Diskusia k receptu

danila
poznam tento salatik,je vyborny naozaj doporucem
rybarkuchar
Poznám to pod názvpm "rýchla treska". Zaujímavú chuť pridá strúhaný zelér. Ako rybár Ti more závidím a ako kuchár ešte viac - mám rád morské ryby.
damisa
kyslé ryby máme radi, tak daj recept na ich naloženie, ďakujem
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@Maria7 ,urcite je dobry šalatik,ukladam do kk,aj ja poprosim o recept na kysele ryby
marianne69
Aj ja ukladam,uz ich mam v zbierke niekolko.Som tazky zavislak na rybacom salate.
matata1
@Maria7 rybací šalát a tresku zbožňujem, a tie čerstvé rybky ti závidím a to more ešte viac. Musím sa uspokojiť s nohami namočenými do lavóra s vodou a mrazenými rybami z hypermarketu.
aroooo
už je uložený,samozrejme ryby môžem kúpiť len mrazené a tie keď uvarím tak mám z nich štvrtinovú hmotnosť no i napriek tomu spravím, ryby zbožňujem a všetko čo sa točí okolo nich,prosím rcp na kyslé ryby podľa možnosti z nám dostupných surovín.
pacik
Týmto šalátom sa zavďačím mojej polovičke :-)
eraserhead
@Maria7 to že vegetu používajú aj "šéfkuchari" je akože odobrenie jej použitia?. To mi pripadá ako teória veľkej lži , ktorá sa často aplikuje v politike. (niečo o čom ľudia pochybujú ale nakoľko je vyslovená "osobnosťou" a niekoľkokrát , tak jej nakoniec uveria alebo z časti uveria).
... a prečo mi nepripadá ľahký, asi kôli tej tatarskej omáčke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia