Zeleninové ragú

Ľahké zeleninové ragú

Autor receptu: marsis

Oči boli pri nákupe na grilovačku väčšie ako žalúdky. Zostal veľký baklažán, šampiňóny, zelenina. Vitamíny, z ktorých som urobila výbornú rýchlovku, chutnú za tepla i za studena ako hlavné jedlo aj prílohu k mäsu či k cestovine. Podávala som ju s opečeným chlebom.

4-6
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažán nakrájame na kocky cca 2x2 cm, osolíme a necháme "vypotiť". Nakrájame šampiňóny, papriku ako na lečo, cibuľku.
  2. Na rozpálený olej dáme opiecť cibuľku, pridáme roztlačený cesnak a všetku pokrájanú zeleninu, osolíme, premiešame a dusíme asi 25 minút na slabšom plameni. Občas pomiešame.
  3. Medzitým si pokrájame kôpor a pomiešame ho s jogurtom (smotanou). Posledných cca 5 minút necháme zo zeleninovej zmesi odpariť šťavu a keď vypneme oheň, vmiešame jogurt (smotanu) s kôprom.
  4. Dobrú chuť!