Zeleninové ragú
Ľahké zeleninové ragú
Autor receptu: marsis
Oči boli pri nákupe na grilovačku
väčšie ako žalúdky. Zostal veľký
baklažán, šampiňóny, zelenina.
Vitamíny, z ktorých som urobila
výbornú rýchlovku, chutnú za
tepla i za studena ako hlavné
jedlo aj prílohu k mäsu či k
cestovine. Podávala som ju s
opečeným chlebom.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažán nakrájame na kocky cca 2x2 cm, osolíme a necháme "vypotiť". Nakrájame šampiňóny, papriku ako na lečo, cibuľku.
- Na rozpálený olej dáme opiecť cibuľku, pridáme roztlačený cesnak a všetku pokrájanú zeleninu, osolíme, premiešame a dusíme asi 25 minút na slabšom plameni. Občas pomiešame.
- Medzitým si pokrájame kôpor a pomiešame ho s jogurtom (smotanou). Posledných cca 5 minút necháme zo zeleninovej zmesi odpariť šťavu a keď vypneme oheň, vmiešame jogurt (smotanu) s kôprom.
- Dobrú chuť!