Ľahké tuniakové cestoviny

Autor receptu: liukovac

Recept som vymyslela pred pár rokmi ala čo chladnička dala. Chutné cestoviny do 10 minút, ktoré sú moje naj! Vhodné aj pre zaneprázdnených.

1
porcia
2 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny - penne, farfalle alebo špagety hodíme do vriacej vody so soľou (bez oleja!). Varíme približne 8 minút, podľa typu cestovín. Jeden hrnček cestovín je na jednu osobu. Ja mám najradšej farfalle.
  2. Plátky šalátovej uhorky si nakrájame nadrobno - bez šupy. (2 plátky na osobu.)
  3. Sušené rajčiny v oleji si taktiež nakrájame nadrobno. (2 kúsky na 1 osobu.)
  4. Tuniaka v olivovom či zeleninovom oleji vysypeme do misky a zmiešame s krájanými surovinami a na vrch položíme PLÁTOK MASLA, ktorý sa pod uvarenými cestovinami krásne rozpustí.
  5. Na záver cestoviny zmiešané s celou zmesou posypeme strúhaným parmezánom alebo môžme použiť aj plátky. Prajem dobrú chuť ! :)