Ľahké tuniakové cestoviny
Autor receptu: liukovac
Recept som vymyslela pred pár rokmi ala čo chladnička dala.
Chutné cestoviny do 10 minút, ktoré sú moje naj! Vhodné aj pre zaneprázdnených.
1 porcia |
2 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny - penne, farfalle alebo špagety hodíme do vriacej vody so soľou (bez oleja!). Varíme približne 8 minút, podľa typu cestovín. Jeden hrnček cestovín je na jednu osobu.
Ja mám najradšej farfalle.
- Plátky šalátovej uhorky si nakrájame nadrobno - bez šupy. (2 plátky na osobu.)
- Sušené rajčiny v oleji si taktiež nakrájame nadrobno. (2 kúsky na 1 osobu.)
- Tuniaka v olivovom či zeleninovom oleji vysypeme do misky a zmiešame s krájanými surovinami a na vrch položíme PLÁTOK MASLA, ktorý sa pod uvarenými cestovinami krásne rozpustí.
- Na záver cestoviny zmiešané s celou zmesou posypeme strúhaným parmezánom alebo môžme použiť aj plátky.
Prajem dobrú chuť ! :)