Ľahké tuniakové cestoviny

liukovac - fotkaliukovac, 1. februára 2017

Recept som vymyslela pred pár rokmi ala čo chladnička dala. Chutné cestoviny do 10 minút, ktoré sú moje naj! Vhodné aj pre zaneprázdnených.

1
porcia
2 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Cestoviny - penne, farfalle alebo špagety hodíme do vriacej vody so soľou (bez oleja!). Varíme približne 8 minút, podľa typu cestovín. Jeden hrnček cestovín je na jednu osobu. Ja mám najradšej farfalle.

  2. 2

    Plátky šalátovej uhorky si nakrájame nadrobno - bez šupy. (2 plátky na osobu.)

  3. 3

    Sušené rajčiny v oleji si taktiež nakrájame nadrobno. (2 kúsky na 1 osobu.)

  4. 4

    Tuniaka v olivovom či zeleninovom oleji vysypeme do misky a zmiešame s krájanými surovinami a na vrch položíme PLÁTOK MASLA, ktorý sa pod uvarenými cestovinami krásne rozpustí.

  5. 5

    Na záver cestoviny zmiešané s celou zmesou posypeme strúhaným parmezánom alebo môžme použiť aj plátky. Prajem dobrú chuť ! :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia