Palacinky

Ľahké palacinky s tvarohom a ovocím

Autor receptu: monika12699

Palacinky sú pre mňa vždy jednotkou medzi sladkým.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky nasypeme múku, pridáme vajce, olej, cukor, soľ, kypriaci prášok, mlieko, vanilkový cukor a všetko spolu vymixujeme. Cesto by nemalo byť moc husté ale ani riedke ;) Keď máme cesto hotové, dáme ho do chladničky odstáť aspoň na 30 min.
  2. Počas čakania na cesto si môžeme pripraviť plnku. Plnku si pripravíme tak že do misky prenesieme tvaroh, k tvarohu pridáme cukor, nastrúhame si citrón - citrónovú kôru a pridáme do misky s tvarohom - môžeme dať aj trošku citrónovej šťavy. Všetko spolu si premiešame a ochutnáme :) malo by to chutiť jemne kyslo sladko :) Nakrájame si banán a kivi na jemné kúsky a primiešame k tvarohu. Plnka je hotová.
  3. Keď máme odstáte cesto, tak môžeme začať piecť palacinky. Panvicu vymastíme olejom ale len jemne, na rozohriatu panvicu lejeme cesto naberačkou a rozlejeme cesto po celej panvici. Po každej upečenej palacinke si vymastíme panvicu.
  4. Keď máme palacinky upečené a natreté plnkou môžeme palacinky servírovať. Na dozdobenie použijeme napríklad kivi, ja som použila jahody, Granko, práškový cukor, čokoládový toping. Dobrú chuť prajem!