Ľadový jogurtový mango pohár fotorecept

pumaamravec - fotkapumaamravec, 8. augusta 2011

Osviežujúci nápoj s mangom a banánom s jemným nádychom vanilky so zdravou jogurtovou kultúrou.

5
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 PL
1 ks
1 ks
2 PL
250 ml
5 kopčeky




Postup

  1. 1

    Prichystáme si activie, jednu vanilkovú a jednu bielu.

    Ľadový jogurtový mango pohár (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dozreté mango a veľký banán.

    Ľadový jogurtový mango pohár (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vanilkový cukor. Ja používam trstinový, v ktorom mám zasypané dva vanilkové lusky. Takto pripravený vanilkový cukor, má oveľa intenzívnejšiu arómu ako kúpený vanilkový cukor a navyše vôňa je získaná prirodzene a nie synteticky. Vždy si len do pohára dosýpam cukor a on nasiakne vanilkovú arómu. V jednom pohári mám približne 250 g cukru a lusky uvoľnujú vôňu aj 3 roky, takže je to aj ekonomickejšie ako si pokaždé kupovať syntetický vanilkový cukor;)

    Ľadový jogurtový mango pohár (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mango narežeme na kúsky a pridáme ho aj s banánom a mliekom do mixéra.

    Ľadový jogurtový mango pohár (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nalejem ešte obidva jogurty, pridáme med a vanilkový cukor.

    Ľadový jogurtový mango pohár (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mixujeme na najvyššom stupni kým zmes nebude úplne hladká.

    Ľadový jogurtový mango pohár (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme 10 kociek ľadu a zase vymixujeme na najvyššom stupni. Prelejeme do pohárov, dáme minimálne na polhodinu do chladničku a podávame s kopčekom kvalitnej vanilkovej zmrzliny, najlepšie Carte Dor alebo Movenpick. Kto má rád spojenie banánu a kakaa, môže si aj posypať nápoj trochou kakaa.

    Ľadový jogurtový mango pohár (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z uvedeného množstva vám vyjdú 2 veľké poháre, ale 5 menších ako je na úvodnej fotke.

    Ľadový jogurtový mango pohár (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tip: Kupujte len poriadne dozreté červené mango, zohnať ho na Slovensku je však občas problém, preto môžte kúpiť aj trochu zelené mango, dať ho do šáčku spolu s banánom a za pár dni vám prirodzene dozreje vďaka eténu (etylénu), ktorý vo veľkom množstve uvoľnujú banány.

    Ľadový jogurtový mango pohár (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

katkat
vau, skvela rada s tym mangom a bananom:) to skusim, pretoze som vzdy na nervy, ked si kupim mango, ktore ma oklame svojou makkostou a po rozrezani je kysle:/
pumaamravec
@marienka44 mas pravdu, aj jablko uvolnuje etylen ;)
Wikipedia:
Etén (starší názov etylén), napomáha dozrievaniu plodov. Plody, ktoré produkujú etén, nazývame klimakterické (napr. banán, jablko, broskyňa, slivka, paradajka a iné), ostatné neklimakterické (pomaranč, čerešňa, jahody a podobne). Vlastnosti eténu sa využívajú v poľnohospodárstve, v praxi sa takto urýchľuje dozrievanie plodov, synchronizuje kvitnutie ananásov alebo sa napomáha klíčeniu niektorých semien.
diabambulka
super, receptík sa mi páči a všetko čo mám rada...ešte pochválim pekné spracovanie receptu:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia