Ľadové rezy fotorecept

jack - fotkajack, 14. mája 2016
Ľadové rezy (fotorecept)
Foto: jack

Na tento víkend som sa rozhodla pre tieto vcelku jednoduché rezy. A prečo ľadové? Tak asi preto, že tá šľahačka pripomína sneh. Ale sú Zobraziť celý popisNa tento víkend som sa rozhodla pre tieto vcelku jednoduché rezy. A prečo ľadové? Tak asi preto, že tá šľahačka pripomína sneh. Ale sú chutnučké. A ešte dostal manžel chuť na obyčajnú lekvárovú roládu, tak som to urobila coby- dub. Raz dva boli koláčiky na svete. Nech sa páči.

45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
4 PL
1/4 bal.
1/2 dl
Krém:
5 dl
4 ks
4 PL
1 ks
2 bal.
250 g
1 PL
Na ozdobu:
250 ml
1 ks
1 bal.
 alebo kakao




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom do peny.

    Ľadové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.

    Ľadové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozotrieme na malý plech vyložený papierom a upečieme v stredne vyhriatej rúre do ružova asi 25 min. Ešte horúci plát hned po upečení pokvapkáme mliekom.

    Ľadové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a teraz som vlastne zistila, že cesto som dala na trošku väčší plech, robila som ho prvýkrát tak som nevedela aký rozmer plechu použiť, cesto som mala tenšie ako bolo treba. Tak som si ho rozdelila na polovicu a zlepila lekvárom.

    Ľadové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém: V mlieku si rozmiešame žítky, cukor a Zlatý klas a uvaríme hustejšiu kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

    Ľadové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme zmäknuté rozkrájané maslo a vymiešame do hladka. Krém rozdelíme na 2 časti, do jednej vmiešame kakao. Na cesto najprv natrieme svetlý krém a potom čokoládový krém.

    Ľadové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou pripravenou so stužovačom a vanilkovým cukrom a posypeme kakaom alebo postrúhanou čokoládou.

    Ľadové rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
@Jack krásné rezy i roláda! Vidím, že piluješ krájení laserem! Piju "holé" kafíčko a tiše slintám u skla. Oh Přeji krásný víkend! Jsi šikulka!!
klukodvody
Sice jsi nevěděla jak velký plech, ale myslím, že na tuhle dobrotu je i velký plech malý. No a ještě si tam přidáš roládičku a tak já jdu udělat rychlovku tvarohové kobližky. Tohle manželce uložím, Tobě ohvězdičkuji a jdu něco dělat. Zdravím e a krásný den.
chica114
mmm....musia byť vellmi chutné a určite aj sú chutné, a tá roláda vyzerá lákavo aj tie ľadové rezy mnam :) jack u mna máš samozrejme 5*
jack
@Haji (14.5.2016 13:34)

Ďakujem pekne za komentík.Toto sa veľmi dobre krája po stuhnutí,tak nie je potrebný leaser.U nás leje celý deň,prajem pekný víkend.
haji
@Jack (14.5.2016 13:50)
Oko vidí! Jasné, že vychlazené se krájí fajn, ale i to se musí umět. Díky za přání, u nás pršelo předchozí dny a tuto noc, dnes se mraky celý den honí z rohu do rohu. Mohlo by pršet klidně i víc, má na co. Mávám!!
monty469
Nádherný zákusok si upiekla moja milá sestrička. No darmo si šikovnica. Viem si predstaviť jeho skvelú chuť. A aj na oko vyzerá veľmi pekne, krása :-)
jack
@Monty469 (14.5.2016 14:51)

Ďakujem ti veľmi pekne.Ozaj je chutný,nie je taký veľmi maslový,je skôr taký pudingový ten krém.Aj keď tam ide 250g masla,tak je tam viac zlatého klasu.A tá roládka je len tak narýchlo urobená dnes ráno.No nesplníš želanie?
3sandra3
@Jack krásne rezy,,, plnka vyzerá úžasne chutná. Inak mne keď sa "podarí" nižšie cesto ako je potrebné, tak cesto natriem džemom, alebo trochou plnky a poukladám piškóty namočené buď v mlieku alebo v káve alebo nejakej šťave :-) Možno niekedy použiješ túto alternatívu.
jack
@3sandra3 (14.5.2016 21:53)

Ďakujem pekne.No na to som prišla už neskoro,že som tam mohla dať piškóty.Včera mi nejak nič nedochádzalo.Asi to bolo tým celodenným dažďom.Ale ďakujem za radu.Tým pádom mi plnka trochu ostala.Nevadí,na budúce použijem aj rozum.
sracz
Z Tvojich "perfiš" ľadových rezov, milá @jack je mi až teplo pri srdci. To asi preto, že si ich robila aj Ty od srdca rada a s láskou pre svojho blížneho, či dokonca najbližšieho! -:)))
dzejsik
Ľadové rezy sú výborné a lahodné, verím, že ste si pochutili! :)
jack
@Sracz (15.5.2016 01:18)

Ďakujem pekne.Veď ako inak by som mohla variť aj piecť?Len s láskou ku svojim.Potom by to aj inak vyzeralo keby to bolo bez nej.
jack
@Dzejsik (15.5.2016 16:12)

Ďakujem pekne za milý komentík.Tomu ver,že hej.Boli výborné.
ivkagal
Mozem potvrdit,rezy su vinikajuce,uz som ich piekla,ale ja mam recept kde idu na tu bielkovu piskotu 8 bielok,tak je trocha vyssia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia