Lacná rýchla polievka z pekingskej kapusty s knedličkami

elusionka - bez fotkyelusionka, 27. februára 2014
Lacná rýchla polievka z pekingskej kapusty s knedličkami
Foto: elusionka

Táto polievka je zdravý jej variant, avšak dá sa pripraviť aj j,ej nezdravší variant, použiť miesto Solčanky Vegetu či kocku masoxu, miesto celozrnných knedličiek Zobraziť celý popisTáto polievka je zdravý jej variant, avšak dá sa pripraviť aj j,ej nezdravší variant, použiť miesto Solčanky Vegetu či kocku masoxu, miesto celozrnných knedličiek knedličky z 200 g mletého mäsa, 1 vajička, 3 PL strúhanky, mletého čierneho korenia, soli a petržlenovej vňate. Ingrediencie sú orientačné a hlavne koreniny pridávame podla vlastných chuťových pohárikov....:-)

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
15 cm
4 strúčiky
 podla chuti
 podla chuti alebo vegeta
 podla chuti
2 l
 podla potreby
2 ks
2 PL
 podla potreby
 štipka




Postup

  1. 1

    Do 2 litrov vriacej vody dáme variť očitenú a na rezance pokrájanú pekinskú kapustu, na kolieska pokrájaný pór, prelisovaný cesnak, Solčanku, kari korenie a ihneď zavaríme knedličky.

  2. 2

    KNEDLIČKY: vajcia rozmiešame s olivovým olejom, pridáme múku, dochutíme morskou solou, muškátovým orieškom, prípadne mletým čiernym korením.

Diskusia k receptu

gordondoil
Neodporučam tuto polievku, 3 dni som snej nebol na stolici . Islo to tazko dole krkom .. a o stolici ani nehovorim. este ked teraz pozeram na tu polievku tak mi je zle
kimlo
Akože 3 dni? Ved recept bol pridaný len včera... :-)
lubkabubka
gordondoil: chýba Ti adrenalín, preto vypisuješ takéto komenty, že? :D
Polievka môže byť veľmi dobrá, my máme radi polievku aj z obyčajnej kapusty.
elusionka
Gordondoil - tiež by som mala také problémy, keby som miesto mnou odporúčaných ingrediencií nasypala do polievky cement....:-))) A predpokladám že dnešná Tvoja registrácia bola len a len kvôli môjmu receptu...aj negatívna recenzia je recenzia a ja Ti za ňu ďakujem...:-)))
pupavciatko
nemám rada ľudí, ktorí svoje nie práve múdre komentáre s hrdosťou skrývajú za svoju prezývku... komu je zle z kapustovej polievky, nech ju neje, nech si navarí to, čo mu chutí....recepty na vareche nie sú povinnosťou vyskúšať v každej domácnosti...

gordondoil
Ako ja zjem vsetko co sa da ale tuto polievku si uz nedam ako chutovo sa je dobra ale potom o daaku hodinku ma zacala boliet brucho a zacalo to .. za tu hodinku som nezjedol nic
evanaaa
Teda, @gordondoil , ja sa divím, lebo kapustová - a myslím, že je jedno aká kapusta - má opačné účinky, ktohovie, čo si predtým pojedol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia