La Rou

Autor receptu: 2010

Jednoduchy cinsky recept vyskusany - opisany z Exploring China a Culinary adventure od Ken Hom a Ching He Huang.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Wok rozpalime na vysoku teplotu pridame trochu rastlinneho oleja ked mame arasidovy este lepsie - tradicny. ( Ja som mal ryzovy). Do woku dame susene fefronky, cerstve nakrajane na kolecka a prerastenu slaninu nakrajanu na mensie kusky a niekolko minut stir - fry. ( opekame a miesame).
  2. Cerstvu mladu kukuricu okrajame z klasku pridame do woku mozeme pridat niekolko lyzic vody aby sa nam spravila para a niekolko minut stir fry. ( vodu nechame vyvarit ) pred tym ako pridame - ochutime cinskym ciernym octom alebo balsamicom + sol, korenie. Ked sa nam zda este malo stiplave pridame - vmiesame trochu chilli oleja. Vyborna priloha k vinu - alebo na chalupe hned servirujeme.