Mäsový závin
Kysucký „podlesníkový“ závin s kačacou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup- Olúpané zemiaky nastrúhame, prebytočnú
vodu zlejeme. Zalejeme ich
horúcim mliekom a pridáme soľ, koreniny,
strúhanku, oškvarky a zamiešame.
Ak je cesto riedke, pridáme krupicu.
- Pekáč vymastíme bravčovou masťou,
posypeme krupicou a rovnomerne
rozotrieme. Dáme piecť do rúry vyhriatej
na 200 °C na 35 minút. Za tepla
naplníme nakrájanými údenými kačacími
prsami a sušenými slivkami, ktoré
sa lúhovali v slivovici 60 minút. Naplnený
plát zvinieme. Podávame s kyslou
kapustou restovanou na cibuli.
|