Kysnutý závin s kokosom a džemom fotorecept

Ádám Soós
cukrár reštaurácie Toscana v Bratislave, 10. apríla 2015
Kysnutý závin s kokosom a džemom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
0,5 kg
250 g
60 g
15 g
100 g
40 g
Plnka:
150 g
150 g
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Zo surovín klasickým spôsobom vypracujeme cesto a necháme ho 30 minút kysnúť. Po vykysnutí ho na doske prepracujeme a vyvaľkáme na pás široký asi 20 cm.


  2. 2

    Pás cesta natrieme džemom a zrolujeme súbežne z dvoch strán. Do stredu dáme kokosovú plnku. Necháme kysnúť ešte ďalších 20 minút a dáme upiecť do rúry pri teplote 170 °C.


  3. 3

    Plnka: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame múku a kokos.


Diskusia k receptu

iruska
Koláčik vyzerá chutne a lahodne. Určite vyskúšam.
dvorka
Chcela som závin dnes upiecť, no zastala som hneď na začiatku. Na pol kila múky 250 g masla je podľa mňa veľa, ak ide o kysnuté cesto. Potom som si lepšie pozrela už aj s okuliarmi obrázky a zdá sa mi, že ide o krehké cesto. Alebo sa mýlim?
kukulienka71
To cesto je také bajglové, veľmi podobné tu mám aj ja. Ale ono sa dáva kysnúť - oddychovať do chladu, tým naberá na kvalite. Tu nevidím, žeby bolo nejak nakyslo, upečený koláč je plochý, cesto sa oddeľuje od lekvárovej plnky, sú tam poriadne medzery, nevyzerá to lákavo. Čakala by som od p. cukrára dôkladnejšiu prácu.
alexdidi
Mne sa zdá, že množstvá surovín MLIEKO a MASLO sú vymenené.
martamm
@dvorka (10.4.2015 18:35)

Aj mne to hned udrelo do oci, vyhybam sa receptom s nadmernym mnozstvom tuku. V tomto pripade vyuzijem na cesto iny recept a plnkou sa necham inspirovat. Manzel oblubuje kokos, tak som zvedava, ci mu ulahodim 😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia