Kysnutý slivkový koláč so škoricou

Kysnutý slivkový koláč so škoricou
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 28. januára 2011 15:49Ďalšie jeho recepty

Suroviny

30
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Do 1 dcli vlažbého mlieka pridáme 1 lyžicu cukru, rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, maslo rozpustené, zvyšné mlieko, žĺtky a kvások. Vypracujeme cesto a prikryjeme uterkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Cesto dáme na vymastený plech a poukladáme naň slivky, posypeme cukrom, mletou škoricou a posýpkou. Pečieme 30 minút pri 160 stupňoch Celzia. Posýpka: Múku prmiešame s cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a dobre rozmrvíme.

2

Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 28. januára 2011 o 17:21
    náš obľúbený, krásne sa ti vydaril!!! Takže vedľa som našla dobrý čajík, teraz dobrý koláčik a ja s malou pečieme slané tvarožníčky ;) fakt supér kombinácia:)) nevymeníš za pár kúskov? ;)


  • hviezdickaz, 28. januára 2011 o 18:06
    mnam :o) , ukladám do mojej KK ...


  • diabambulka, 29. januára 2011 o 11:59
    Ďakujerm, jasné že vymením s tvarožníkmi, pošlem malého s balíčkom ako karkulku:)))


  • cica2, 30. januára 2011 o 11:26
    @diabambulka :)))


  • nelka5, 20. mája 2011 o 13:08
    skuste pravu skoricu stadialto » www.predajbylin.sk/skorica_kora/index.html...


  • merilin17, 12. júna 2012 o 14:17
    dnes som ho robila,je fantasticky....mňamky a dik


  • odetka, 25. augusta 2012 o 09:55
    aj ja sa pridávam k hodnoteniu..na výbornúúú..super..


  • luss44, 3. augusta 2013 o 23:46
    práve sa dopiekol tento koláčik, vďaka nemu mám v kuchyni asi 50 st.C :) ale stojí to za to



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist