Kysnutý slivkový koláč so škoricou

Kysnutý slivkový koláč so škoricou
diabambulkaDiabambulka, 35 ročná žena, Rajec, recept pridala: 28. januára 2011 15:49Ďalšie jej recepty

Suroviny

30
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Do 1 dcli vlažbého mlieka pridáme 1 lyžicu cukru, rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, maslo rozpustené, zvyšné mlieko, žĺtky a kvások. Vypracujeme cesto a prikryjeme uterkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Cesto dáme na vymastený plech a poukladáme naň slivky, posypeme cukrom, mletou škoricou a posýpkou. Pečieme 30 minút pri 160 stupňoch Celzia. Posýpka: Múku prmiešame s cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a dobre rozmrvíme.

2

Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 28. januára 2011 o 17:21
    náš obľúbený, krásne sa ti vydaril!!! Takže vedľa som našla dobrý čajík, teraz dobrý koláčik a ja s malou pečieme slané tvarožníčky ;) fakt supér kombinácia:)) nevymeníš za pár kúskov? ;)


  • hviezdickaz, 28. januára 2011 o 18:06
    mnam :o) , ukladám do mojej KK ...


  • diabambulka, 29. januára 2011 o 11:59
    Ďakujerm, jasné že vymením s tvarožníkmi, pošlem malého s balíčkom ako karkulku:)))


  • cica2, 30. januára 2011 o 11:26
    @diabambulka :)))


  • nelka5, 20. mája 2011 o 13:08
    skuste pravu skoricu stadialto » www.predajbylin.sk/skorica_kora/index.html...


  • merilin17, 12. júna 2012 o 14:17
    dnes som ho robila,je fantasticky....mňamky a dik


  • odetka, 25. augusta 2012 o 09:55
    aj ja sa pridávam k hodnoteniu..na výbornúúú..super..


  • luss44, 3. augusta 2013 o 23:46
    práve sa dopiekol tento koláčik, vďaka nemu mám v kuchyni asi 50 st.C :) ale stojí to za to



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist