Kysnutý slivkový koláč so škoricou

Kysnutý slivkový koláč so škoricou
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 28. januára 2011 15:49Ďalšie jeho recepty

Suroviny

30
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Do 1 dcli vlažbého mlieka pridáme 1 lyžicu cukru, rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, maslo rozpustené, zvyšné mlieko, žĺtky a kvások. Vypracujeme cesto a prikryjeme uterkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Cesto dáme na vymastený plech a poukladáme naň slivky, posypeme cukrom, mletou škoricou a posýpkou. Pečieme 30 minút pri 160 stupňoch Celzia. Posýpka: Múku prmiešame s cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a dobre rozmrvíme.

2

Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 28. januára 2011 o 17:21
    náš obľúbený, krásne sa ti vydaril!!! Takže vedľa som našla dobrý čajík, teraz dobrý koláčik a ja s malou pečieme slané tvarožníčky ;) fakt supér kombinácia:)) nevymeníš za pár kúskov? ;)


  • hviezdickaz, 28. januára 2011 o 18:06
    mnam :o) , ukladám do mojej KK ...


  • diabambulka, 29. januára 2011 o 11:59
    Ďakujerm, jasné že vymením s tvarožníkmi, pošlem malého s balíčkom ako karkulku:)))


  • cica2, 30. januára 2011 o 11:26
    @diabambulka :)))


  • nelka5, 20. mája 2011 o 13:08
    skuste pravu skoricu stadialto » www.predajbylin.sk/skorica_kora/index.html...


  • merilin17, 12. júna 2012 o 14:17
    dnes som ho robila,je fantasticky....mňamky a dik


  • odetka, 25. augusta 2012 o 09:55
    aj ja sa pridávam k hodnoteniu..na výbornúúú..super..


  • luss44, 3. augusta 2013 o 23:46
    práve sa dopiekol tento koláčik, vďaka nemu mám v kuchyni asi 50 st.C :) ale stojí to za to



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist