Kysnutý slivkový koláč so škoricou

Kysnutý slivkový koláč so škoricou
diabambulkaDiabambulka, 35 ročná žena, Rajec, recept pridala: 28. januára 2011 15:49Ďalšie jej recepty

Suroviny

30
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Do 1 dcli vlažbého mlieka pridáme 1 lyžicu cukru, rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, maslo rozpustené, zvyšné mlieko, žĺtky a kvások. Vypracujeme cesto a prikryjeme uterkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Cesto dáme na vymastený plech a poukladáme naň slivky, posypeme cukrom, mletou škoricou a posýpkou. Pečieme 30 minút pri 160 stupňoch Celzia. Posýpka: Múku prmiešame s cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a dobre rozmrvíme.

2

Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 28. januára 2011 o 17:21
    náš obľúbený, krásne sa ti vydaril!!! Takže vedľa som našla dobrý čajík, teraz dobrý koláčik a ja s malou pečieme slané tvarožníčky ;) fakt supér kombinácia:)) nevymeníš za pár kúskov? ;)


  • hviezdickaz, 28. januára 2011 o 18:06
    mnam :o) , ukladám do mojej KK ...


  • diabambulka, 29. januára 2011 o 11:59
    Ďakujerm, jasné že vymením s tvarožníkmi, pošlem malého s balíčkom ako karkulku:)))


  • cica2, 30. januára 2011 o 11:26
    @diabambulka :)))


  • nelka5, 20. mája 2011 o 13:08
    skuste pravu skoricu stadialto » www.predajbylin.sk/skorica_kora/index.html...


  • merilin17, 12. júna 2012 o 14:17
    dnes som ho robila,je fantasticky....mňamky a dik


  • odetka, 25. augusta 2012 o 09:55
    aj ja sa pridávam k hodnoteniu..na výbornúúú..super..


  • luss44, 3. augusta 2013 o 23:46
    práve sa dopiekol tento koláčik, vďaka nemu mám v kuchyni asi 50 st.C :) ale stojí to za to



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist