Kysnutý slivkový koláč s posýpkou

Kysnutý slivkový koláč s posýpkou
bejulienkaBejulienka, recept pridal: 1. augusta 2011 11:06Ďalšie jeho recepty

Určite známy, no výborný.........Kysnuté koláče som do svojich 36r. nerobila. Nikdy som nevedela, dokedy cesto treba miesiť. Odkedy mám Thermomix, kysnuté cesto je na bežnom poriadku. Recept som vyskúšala aj v kombinácii tvaroh+ríbezle, ale originál je naj..

Suroviny

30
porcií
40
minút
príprava
20
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Z droždia, cukru, mlieka a hl. múky spravíme kvások /pre Thermomixáčky-1min., 50C, R2/.

2

Pridáme múku, vajce, olej, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme 20-25min. kysnúť. /TM-3min., klas, vypnúť a nastaviť 1min. 37C, R-nádobka a kysne/. Vykysnuté cesto rozvaľkáme. ak máme klasické plechy, tak cesto rozdelíme na dva, ak väčší plech, tak cesto ostane jedno. Plech vymastíme, vymúčime.

3

Na cesto poukladáme prekrojené slivky, posypeme ich 1-2 škoricovými cukrami a to posypeme posýpkou. Skúsila som inú variantu-cesto som natrela jahodovým či ríbezľovým lekvárom, na to dať tvaroh vymiešaný s 1 žĺtkom, 1 van. cukrom, 2 lyžice pr. cukru a husto posypať rábezľami. A na to posýpku.

4

Zmiešame múku, tuk a cukor na masu tvaru menších hrudiek, posypeme slivky a pečieme na 170C asi 20-25min. na teplovzdušnom stupni-označenie vrtuľky na sporáku



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist