Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč

mojack - fotkamojack, 14. marca 2012
Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč
Foto: mojack

v nedeľu som vyskúšala..

150 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
400 g
5 ks
0,5 dcl
10 g
5 PL (rum)
1 ks
6-7 PL
1 ks ( 1 kocka )
450 ml v
naplň:
500 ml
3-4 g
podľa potreby
100 g
2 dcl
1 ks
5-6 pl




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto vymiešala pekárnička.

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelíme si na 3 časti,

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Prvé cesto si rozvaľkame a preložíme na plech s papierom, cesto potrieme lekvárom

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 3
  4. 4

    a pridáme polovicu vychladenej mrkvovej náplne.

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Druhú časť tak isto rozvaľkáme a preložíme na plech.

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 5
  6. 6

    Natrieme zvyšnú časť mrkvovej plnky a zakryjeme posledným cestom. Necháme vykysnúť , potrieme vajíčkom

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 6
  7. 7

    a znova som použila olivové vysušené listočky aby mi cesto neprasklo .

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 7
  8. 8

    Pri pečení sa prebytočná voda odparí.

  9. 9

    Príprava mrkvovej plnky: Maslo rozpustíme

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 9
  10. 10

    pridáme nastrúhanú mrkvu, podlejeme vodou a podusíme.

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 10
  11. 11

    Potom pridáme ostatné suroviny okrem smotany a vajíčka , zamiešame a trochu prehrejeme.

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 11
  12. 12

    Nakoniec zalejeme smotanou s vajíčkom a premiešame .Do plnky som podľa potreby pridala nalámané piškoty a to podľa potreby tak aby tam nebolo suché ani mokré.Dáme vychladiť.

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 12
  13. 13

    Pečieme 10 minút na 220 stupňou , potom 40 minút na 180 stupňov.

    Kysnutý mrkvovo- kokosový koláč - obrázok 13

Diskusia k receptu

45678
@mojack veľmi zaujímavý koláčik, nestretla som sa s mrkvovou plnkou, ale mňa zaujali tie olivové lístočky, to si naodkladala z olivy listy a akú majú roľu pri pečení a kde všade ich používaš? ..zaujala si ma, pekný deň a veľa ďalšej inšpirácie Ti želám....:-))
mojack
marianne69 - nie nedohodli sme sa s @ancickou , ale mám veľa mrkvy cca 20-25 kg :-)))) - samozrejme že doma vypestovanej tak sa snažim ju spotrebovať. Džus sa už "prejedol-prepil" tak ukladala som recepty a natrafila som aj na takýto.
mojack
45678- listy z olivy použivam aj pri makovníkoch. Neprasknú, plnka obsahuje vodu / jablkova.../Pri pečení sa voda odparuje a sušené listy sú stočene a maju dierku v strede, takže dierky sa neupchaju a para na kadiaľ unikať.
martamm
Vyborny napad na kolacik s mrkvou a este aj krasne vyzera. Ulozeny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia