Kysnutý ovocný koláč

Kysnutý koláč s mrveničkou (fotorecept)

Autor receptu: js9mxd

Keď v záhrade rastie ovocie a neviete čo s ním. Celkom sa hodí lahodné osvieženie ku kávičke.

20
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do letného mlieka dáme lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme na teplom mieste podkysnúť. Maslo rozpustíme, pridáme vajce, cukor mletý, štipku soli, vajce a kôru z citróna. Všetko vložíme do pekárne necháme vymiešať a vykysnúť na program zdvihnuté lopatky.
  2. Počas kysnutia si pripravíme posýpku zmiešaním masla, cukru a múky. Necháme odstáť v chladničke. Marhule pokrájame na mesiačiky a ríbezle umyjeme, necháme odkvapkať.
  3. Keď je cesto hotové, natiahneme ho na plech vystlaný papierom. Na cesto rozotrieme džem a poukladáme ovocie. Z chladničky vyberieme posýpku a nastrúhame ju na koláč.
  4. Pečieme na 180 stupňov cca 25-30 minút. Pred jedením posypeme práškovým cukrom.