Kysnutý koláč
Kysnutý koláč

Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 2. novembra 2017
Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami (fotorecept)
Foto: eruska25

Kombinácia maku, tvarohu a ovocia je proste úžasná.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
20 g
1 PL
200 ml
1 ks
1 štipka
60 ml
Maková plnka:
150 g
100 ml
3 PL
podľa chuti
Tvarohová plnka:
250 g
1 ks
1 ks
Marhuľová plnka:
1 pohár




Postup

  1. 1

    V troche vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme soľ, vajíčko, kvások, mlieko, nakoniec olej ( alebo kto chce miesto oleja rozpustené maslo ). Vypracujeme cesto, necháme ho pod utierkou asi 40 minút vykysnúť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnky. Marhule necháme na sitku odkvapkať. Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkom. Kto má rád sladšie, pridá si cukor. Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a kto chce, aj cukor.

    Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou. Môj má rozmery 34 cm x 36 cm. Cesto roztiahneme na plech, aj trochu po okrajoch.

    Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule.

    Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút.

    Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nech sa páči.

    Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu