Kysnutý kapustník s čínskou kapustou fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 9. októbra 2014
Kysnutý kapustník s čínskou kapustou (fotorecept)
Foto: mariamka

Z čínskej kapusty som doposiaľ robila vždy len šalát ako prílohu. Teraz som špekulovala uvariť niečo sýtejšie. Receptov na kapustníky je tu neúrekom, ale Zobraziť celý popisZ čínskej kapusty som doposiaľ robila vždy len šalát ako prílohu. Teraz som špekulovala uvariť niečo sýtejšie. Receptov na kapustníky je tu neúrekom, ale aspoň tie, čo som videla, boli z vopred podusenej kapusty použitej ako plnka. Ja som tú čínsku dala do cesta čerstvú, iba mierne osolenú a okorenú. Koláč je mäkký a šťavnatý. Ako tip pridávam ešte recept na pikantnú tvarohovú nátierku.

4
porcie
60 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 ml
1/3 kocka
2-3 PL
1 dl
3 hrsť
1 ČL
1 KL
1/2 KL
2 štipka
pre chuť nemusí byť
Tvarohová nátierka:
125 ml
145 g
1 ks
1 KL
1 KL
1 ČL
 alebo kôpor




Postup

  1. 1

    Najprv očistíme a nakrájame kapustu, osolíme, orascujeme, nakoreníme a necháme chvíľu postáť. Hlúbik odložíme.

    Kysnutý kapustník s čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto spracujte ručne /vareškou/ alebo v robote, myslím v pekárni :) Je trochu redšej konzistencie, ale to nech vás nemýli, koláč bude nadýchaný a nie taký hutný. Všetko zmiešame a necháme pol až hodinu kysnúť. Toto je taká menšia dávka, ale nie je problém množstvá zdvojnásobiť.

    Kysnutý kapustník s čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200 °C a cesto necháme v pekáči ešte podkysnúť, kým sa rúra vyhreje. Spodok som vymastila masťou a na vrch ešte nastrúhala Vršatec /trochu som dala aj do cesta/.

    Kysnutý kapustník s čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekol sa cca 30 minút, to už vidíte, keď sa okraje oďdeľujú a vrch chytá peknú kôrku.

    Kysnutý kapustník s čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým som urobila tvarohovo-jogurtový dip, či nátierku. Mala som ešte z jarmoku guľášové pasty, tak som ich využila a takisto hlúbiky z kapusty.

    Kysnutý kapustník s čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cibuľu aj hlúbik nakrájame nadrobno, zmiešame tvaroh s jogurtom /nemala som už celý tvaroh/, pasty pridáme podľa chuti /ak nemáte, kľudne použite iné podobné výrobky alebo mletú papriku/, soľ, korenie, horčicu, nejakú bylinku /váhala som medzi kôprom a petržl. vňaťou, napokon zvíťazil petržlen/. Zmiešame a odložíme do chladu.

    Kysnutý kapustník s čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakrájame a podávame. Nátierka sa hodí aj na obyčajný chlebík a kapustník zas len tak sám alebo ako príloha k "hocičomu" :)

    Kysnutý kapustník s čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

staja
Toto robievam z kvasenej kapusty, navrch po upečení prelisovaný cesnak s maslom rozpusteným, ale bez syra. Tvoj môže byť tiež výborný. Vyskúšam.
cesminaz
Velmi velmi zaujimavy receptik @mariamka :-) moze byt velmi chutny ten kapustnik, este som take nejedla :-) Ale urcite ho podla teba pripravim aj s tym dipom ;-P Musim pochvalit tu nadhernu a velmi lakavu fotku!!! KK dakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia