Kysnutý jablkový koláč (fotorecept)

Kysnutý jablkový koláč (fotorecept)
Foto: katka1313
katka1313Katka1313, recept pridal: 13. decembra 2011 15:41Ďalšie jeho recepty

Najprv som chcela napiecť jablkový koláč , ktorý pridala na varechu sneica, ale zistila som, že cesto by malo odstáť aspoň 12h., no a ja som chcela koláčik hneď, tak je to nakoniec klasický kysnutý jablčník, ale tiež veľmi chutný,

Suroviny

30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

každý má svoj recept na kysnuté cesto, ja používam približne tieto suroviny, väčšinou robím cesto, tak od oka. Spravím si kvások, vymiešam cesto, ktoré mi kysne asi pol hodinky
Kysnutý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Kým mi cesto kysne , nachystám si jabĺčka,ktoré narežem a zmiešam so škoricovým a vanilkovým cukrom.
Kysnutý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

no a potom naukladám jablčka, prepletiem narezané konce cesta,nechám ešte trochu podkysnúť a dám piecť. dám piecť.
Kysnutý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

pečiem na papieri na pečenie, vrch potieram žltkom
Kysnutý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

upečený
Kysnutý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5

6

trochu mi jablčka vypadávali, ale cesto sa mi vydarilo a celkovo je koláčik chutný...dobrú chuť
Kysnutý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • karem, 13. decembra 2011 o 22:08
    Pekne to vyzerá , musí byť aj chutný, dobrý nápad to prepletanie.


  • 3sandra3, 13. decembra 2011 o 22:16
    aj mne sa páči, celý


  • babkamt, 14. decembra 2011 o 10:04
    To musí byť chutný jablčník.


  • drquinova2, 14. decembra 2011 o 14:39
    ano, dobra. Robim ho aj ja ale je tvoj vylepseny tym,ze vyvalkane cesto ests narezes, takze vkusny a dobry.


  • cica2, 1. januára 2012 o 21:38
    vyzerá supér!...kk


  • mariaklara, 28. januára 2012 o 12:07
    Krásny koláčik, ukladám.


  • katka1313, 29. januára 2012 o 19:42
    ďakujem dievčatá


  • jan1950, 16. októbra 2012 o 17:41
    krasny kolacik,tak ten vyskusam.....mam velmi rad vseliake jablkove kolace..ale taketo mam najradsej...


  • kaixi, 7. decembra 2012 o 16:27
    ´vyzerá skvelo moja mamina jablka stúha a dáva ich ešte rozvariť - tiež s vanielkovým a škoricovým cukrom.


  • obor123, 5. novembra 2014 o 12:53
    Upečené, ochutnané, je to výborné.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist