Kysnutý jablčník

olinecka - fotkaolinecka, 17. júna 2014
Kysnutý jablčník
Foto: olinecka

Kysnute kolače robim veľmi rada moji doma ich miluju.

3 záviny
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1 dcl
300 ml
1 kocka
3 PL
1 bal.
1 ks
1 ks (na potretie)
 (na potretie)
 (na posypanie)
1 lyžička
8 - 9 ks
 (na dochutenie)
 (na dochutenie)
1 hrsť
 (na vymastenie pekáča)




Postup

  1. 1

    Muku dame do hlbšej misy.Do vlažneho mlieka dame lyžičku cukru rozdrobime droždie.Nechame postať kym nakysne kvasok.Do pripravenej muky pridame vajce ,soľ,zbytok cukru prašok do pečiva ,olej a kvasok.Varechou vypracujeme vlačne cesto,ktore nechame na teplom mieste nakysnuť asi pol hodiny.

  2. 2

    Jablka si postruhame pridame hrsť hrozienok ,škoricu mletu a cukor.Všetko dobre premiešame.Cesto si dame na pracovnu dosku,rozdelime na tri rovnake časti.Rozvaľkame ,naplnime pripravenou jablkovou plnkou a stočime.Takto poukladame na plech pripravene zaviny,ktore potrieme rozšľahanym vajíčkom.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme asi 30 minut.Po upečeni ho potrieme ešte horuci olejom.Hotovy posypeme praškovym cukrom.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Vidieť, že máš jemné, hebké cesto, z hladkej múky robím tiež rada kysnuté. Jablkové áno, verím, že ti ich doma milujú:-)
jozka2
uz po desiaty raz prechadzala okolo tvojeho zavinu a neda mi nenapisat,ze mam na neho strasnu chut.
olinecka
@mirkamt pekne pozdravujem,ano nastruhane jablka je potrebne vyžmykať podľa toho ake su šťavnate.Ja keď davam jablka na cesto tak ly žicou ich popritlačam o misu a tak šťavy sa dostane minimum. Krasny deň.!!!!!
ivav
musí byť dobrý, ale prepáčte, nevyzerá dobre, jablká takmer nevidím, lebo vlastne je odfotený vrch koláča
zuzaniatko
vyzerá to veľmi chutne a určite je mňam mňam len ma zarazilo jeho zaradenie v sekcii že pre štíhlu líniu... :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia