Kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento koláč som videla piecť v relácii ,,Prostřeno,, veľmi sa mi páčil a tak pridávam recept..piekla som ho na dnes pre mojich gratulantov k narodeninám..

25
porcií
80 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si nechala vykysnúť kvások..do vlažného mlieka som dala 1 KL. krištáľový cukor, pridala som droždie a posypala jemne hladkou múkou.Keď kvások vykysol, preosiala som si múku, pridala som do nej soľ,cukor,celé vajce a počas miešania cesta som pridala roztopené maslo..vymiesila som hladké cesto, ktoré som nechala vykysnúť jednu hodinu..keď cesto zdvojnásobilo svoj objem,, premiesila som ho a rozložila na pečiacim papierom vystlaný plech..pečiaci papier som potrela bravčovou masťou, aby sa mi cesto na papieri nekĺzalo a dalo sa pekne rozložiť..takto rozložené cesto som nechala na plechu 20 min. podkysnúť..
  2. keď cesto podkyslo, potrela som ho tvarohovou plnkou..tvaroh, smotanu a vanilkový cukor som zmiešala a rozložila na cesto..
  3. tvarohovú plnku som posypala odkvapkanými čučoriedkami..
  4. pripravila som si posýpku tak, že som spolu všetky suroviny zmrvila a dala som do chladničky..schladenou posýpkou som posypala čučoriedky...až teraz som zapla trúbu, mám to už tak odskúšané, že sa mi zohrieva 18 minút..takže počas tejto doby som nechala koláč znova kysnúť..piekla som ho na 180 st. upečený som nechala vychladiť..
  5. pokrájala som ho na kocky..veľmi chutný , jednoduchý svieži koláčik..prajem vám dobrú chuť..moji prví gratulanti si pochutnali na celkom čerstvom koláčiku a veru im všetkým chutilo..