Kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. augusta 2015

Tento koláč som videla piecť v relácii ,,Prostřeno,, veľmi sa mi páčil a tak pridávam recept..piekla som ho na dnes pre mojich gratulantov k Zobraziť celý popisTento koláč som videla piecť v relácii ,,Prostřeno,, veľmi sa mi páčil a tak pridávam recept..piekla som ho na dnes pre mojich gratulantov k narodeninám..

25
porcií
80 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
2 PL
1 ks celé
250 ml vlažné
25 g
2 ČL
štipka
Tvarohová plnka:
250 g
250 ml
1 bal.
350 ml
Posýpka:
300 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Najprv som si nechala vykysnúť kvások..do vlažného mlieka som dala 1 KL. krištáľový cukor, pridala som droždie a posypala jemne hladkou múkou.Keď kvások vykysol, preosiala som si múku, pridala som do nej soľ,cukor,celé vajce a počas miešania cesta som pridala roztopené maslo..vymiesila som hladké cesto, ktoré som nechala vykysnúť jednu hodinu..keď cesto zdvojnásobilo svoj objem,, premiesila som ho a rozložila na pečiacim papierom vystlaný plech..pečiaci papier som potrela bravčovou masťou, aby sa mi cesto na papieri nekĺzalo a dalo sa pekne rozložiť..takto rozložené cesto som nechala na plechu 20 min. podkysnúť..

    Kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    keď cesto podkyslo, potrela som ho tvarohovou plnkou..tvaroh, smotanu a vanilkový cukor som zmiešala a rozložila na cesto..

    Kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    tvarohovú plnku som posypala odkvapkanými čučoriedkami..

    Kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravila som si posýpku tak, že som spolu všetky suroviny zmrvila a dala som do chladničky..schladenou posýpkou som posypala čučoriedky...až teraz som zapla trúbu, mám to už tak odskúšané, že sa mi zohrieva 18 minút..takže počas tejto doby som nechala koláč znova kysnúť..piekla som ho na 180 st. upečený som nechala vychladiť..

    Kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokrájala som ho na kocky..veľmi chutný , jednoduchý svieži koláčik..prajem vám dobrú chuť..moji prví gratulanti si pochutnali na celkom čerstvom koláčiku a veru im všetkým chutilo..

    Kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radost
hoci sa ponúknem len očami-chutí mi..:-)
ku gratulantom sa pridávam..želám všetko naj..
ži s radosťou..
horalka66
super koláčik :-)aj ja som piekla podobný čučoriedkový pre gratulantov dnes a Izka prajem všetko najlepšie
manya
k narodeninám prajem všetko dobré, koláčik isto chutil, ja som s čučoriedkami ešte nerobila, najvyšší čas vyskúšať;
kimlo
Krásny koláč, dal by som si... a asi aj vyskúšam, čučoriedky síce nemám ale použijem červené a čierne ríbezle... 5*
denyany
Mňam! K narodeninám prajem najmä veľa zdravíčka.
babkamt
milá Izka, pripájam sa k tvojim gratulantom. Prajem ti, aby sa ti splnilo všetko, čo si želáš. Samozrejme aj zdravíčko a veľa ďalších nápaditých receptov. Tvoj kysnutý koláč vyzerá výborne. Prezraď, čo máš pripravené v miske v ľavo:-) Niečo slané?
tiginko
práve čakám na dodávku lesných čučoriedok a hneď sa vrhnem na všetky čučoriedkové dobroty, lebo ich zbožňujem! Pekne si napiekla Izka svojim hosťom namôjveru. K narodeninám ti želám len to najlepšie, nech máš stále dôvod sa usmievať a tešiť zo života
izabella929
@radost , ďakujem za krásne slová..potešili.-)@horalka66 ,ďakujem pekne za blahoželanie.-)@manya , s čučoriedkami to bol vynikajúci koláčik,,ďakujem pekne za blahoželanie.-)@kimlo , ak čierne a červené ríbezle sú super..) vďaka za blahoželanie.-)@denyany ,ďakujem pekne.-)@babkamt , v miske mám slané pečivko z byndze a zvyknem ho zdobiť semienkami..len múka, bryndza, maslo a vajce..nechať postáť hodinu a môžeš vykrajovať,,veľmi vďačné pečivko..ďakujem za gratuláciu..)@tiginko , chcela som niečo zákuskovejšie, ale je veľmi teplo, tak som radšej tento ovocný koláčik...bol výborný..ďakujem za krásne slová, verím, že sa všetko zmení k lepšiemu.-)Všetkým ďakujem za komentáre.-)
kukulienka71
Všetko najlepšie, Izka! Krásnu kyticu si dostala.
Tieto posýpkové sú moje obľúbené. Robím z tenšieho cesta, nemáme radi hrubé kysnuté. Aj to pečivko je pekné:-)
jujoska
dodatocne gratulujem aj ja Izka, vsetko najlepsie a nech este vela rokov robis ostatnym radost vsetkymi tymi dobrotami, ktore vies vycarovat v kuchyni
afataga
tvaroh s cucoriedkami, to muselo byt uplne vynikajuce, tak dodatocne vsetko najlepsie ti prajem, hlavne bud zdrava
olinecka
Izka ,kysnute koláče sú najlepšie ešte raz všetko najlepšie k Tvojím narodeninkam!!U mňa4*
zuzanka1367
@izabellka krásne nachystané, radosť prisadnúť, dodatočne Ti prajem, nech máš stále dostatok toho, čo sa nedá za peniaze kúpiť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia