Bryndzový koláč
Bryndzový koláč

Kysnutý bryndzovník s jarnou cibuľkou

nocka - bez fotkynocka, 15. júna 2017
Kysnutý bryndzovník s jarnou cibuľkou
Foto: nocka

Fantastický bryndzový koláč s jarnou cibuľkou.

10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Kvások:
40 g
1 dl
Cesto:
500 g
20 g
2 ks
70 g
4 dl
Zmes na poliatie:
500 g
300 g
200 g
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Z 1dl teplého mlieka a droždia si pripravíme kvások. Po vykysnutí kvások zmiešame s múkou, soľou, vajciami, olejom a mliekom. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté cesto rukami roztiahneme na plech vymastený bravčovou masťou a ešte ho necháme trochu podkysnúť.

  2. 2

    Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou, do zmesi prisypeme najemno najkrájanu cibuľku aj s vňaťou. Pripravenú zmes vylejeme a rozotrieme na vykysnuté cesto.

  3. 3

    Bryndzovník vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 20 min. Podávame s kyslou smotanou. Dozdobíme jarnou cibuľkou, jogurtom, alebo kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

vilie
Neviem či neprišlo k chybe, ale 5 dl mlieka na 500 g múky sa mi zdá veľa.
nocka
Nie, ale ak chceš môžeš dať menej. To cesto sa vymiesi varechou, je poloriedke, nechaj si ho nakysnúť daj na vymastený plech, plech neposýpaj múkou, ostane ti jemnučký aj odspodu. Možno práve preto je taký vynikajúci, lebo to cesto je ako páperko. Sama som bola z toho prekvapená.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia