Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 2. októbra 2015

Niečo sladké pre labužníkov a aj pre tých, čo neobľubujú miesenie kysnutého cesta...toto je úplne bez miesenia a naviac veľmi chutné..

10-12
porcií
80 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
3 PL
podľa chuti
50 g
300 ml
30 g
1
2
600 g
1/2 dl
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Do misy som dala tvaroh, cukor,soľ a roztopené maslo, všetko som dobre vymiešala vareškou..pridala som žltky a celé vajce..

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridala som horúce mlieko..a všetko spolu dobre premiešala opäť iba vareškou..

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do vlažnej hmoty som pomrvila droždie,múku a rum..ja som múku pridala na dva krát, lebo som netušila,koľko mi vojde..nechala som si aj na vrchné posypanie pri kysnutí..

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto som vareškou premiešala, aby sa múka spojila s ostatnými surovinami...a poprášila som vrch múkou a dala vykysnúť na teplé miesto na 45.min.takto hala-bala vyzerá povrch cesta...

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    cesto sa má po vykysnutí premiesiť, ale nie je to nutné..lenže ja som zrazu zistila, že mi soľ zostala na stole, takže som musela pridať soľ a tým pádom som ho iba premiesila...len tak, aby sa mi soľ dostala všade..dala som ho na pracovnú dosku, poprášila múkou, zakryla kuchynskou útierkou a nechala vykysnúť...

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    som sa až prekvapila, že za 15 min. mi cesto opäť vykyslo krásne..

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    keď som položila naň ruky, bolo ako placka..pekne som ho rozvaľkala a vykrojila som šišky..

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pokiaľ som všetky vykrojila, tie prvé už mi opäť podkysli a pripravila som si olej s masťou..

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    do horúceho tuku som vkladala cesto vrchnou stranou dole, zakryla som pokrievkou a nechala z jednej strany upiecť..

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    obrátila a dopiekla bez pokrievky..ukladala som ich na kuchynský papier...to som nestíhala fotiť, lebo som sa bála, že mi cesto prekysne...

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    vynikajúce chutné, ľahké a v reze otvor ako v jaskyni...

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    prajem vám dobrú chuť..

    Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerajú dobre asú tvarohové. Idú na vyskúšanie. Vďaka.
tiginko
sranda, robievam tvarohové bez droždia - toto už aká kombinácia! Ale čo sa čudujem, veď je to naša Izka :-) Ale recept musí počkať do fašiangov, inokedy šišky nemajú kedy sa dostať na rad
patroveckypitrs
Aké je to jednoduché keď to niekto vie. No ale keby som to išiel robiť ja neviem ako by to dopadlo. Parádne šišky a pekné cifrované. Radosť pozerať. 5*.
afataga
zaujimave cesto a v tej jaskyni kto byva? :-), paradne su
gitka61
Krasne sisky jednoduche a paradne vhodne na vyskusanie.Budu urcite na nasom stole.Si sikulka.k.k.*****:-)
izabella929
@farbuska ,teším sa..)@tiginko ,nuž kombinácia dobrého s jednoduchým..tvarohové robievam aj ja, ale tieto sú chutnejšie..)@patroveckypitrs ,som presvedčená, že ty toto zvládneš, hádam dokážeš všetko pomiešať drevenou vareškou a to je všetko, vykysne a už aj pečieš..dokonca nemusíš čakať ani na to aby kvások vykysol..nech sa vydaria.-)@afataga , jaskyňa je prázdna..ale také diery sú vo všetkých šiškách..ľahké a páperko.-)@frezia , potom napíš, teším sa,..)@gitka61 , robiem šišky často, ale tieto sú také oddychové, netreba miesiť a zisťovať, či sú už dostatočne vymiesené..budem rada, ked mi o tom napíšeš..) Všetkým vám ďakujem pekne za m ilé komentáre.-)
sracz
Všečo sladké pre labužníkov a aj pre tých, čo neobľubujú miesenie kysnutého cesta ... ja smiem, môžem, chcem a musím!!! A vôbec mi nevadí, keď som "prinútený" aj k úplnému mieseniu, naviac veľmi chutnému, bárs aj s mojimi "drobnými krehkými medvedími labkami"! O Tebe, milá @izabella929 budem vždy spievať ódy na radosť Tvojeho umenia a sladkej kuchyne s ***** plafónom!
jozka2
Aj ja som prekvapena,ze drozdie do tvarohoveho cesta,oni su prekrasne aj bez drozdia.Mas ich krasne nadychane,len sa do nich pustit.Zasnem nad mnozstvom,ktore tam mas ,to je pre celu zavodnu kuchynu.
venusa
To je správne cesto, ked su v nutri diery a su ľahučké, nie tažké, tuhé a nevykysnute. A co robíš s tými obrezkami? Deti ich mali najradšej, videli v nich kadejaké zvieratko :-)
luss44
krásne sú, škoda že šišky u nás jem len ja, dala by som si veru.
zuzanka1367
Milá @izabellka929 recept zrealizovaný, výsledok skoro skonzumovaný :) do diery pre medveďa som strčila kocku horkej čokolády, ba ja šišky rada plnené, do druhej polovice čerstvý slivkový lekvár. S cestom sa krásne pracovalo, na jesennom slnku kysli ako na povel a to som dala ešte menej droždia. Boli ľahučké, nenapité olejom vďaka rumu, no proste odporúčam vyskúšať. Vďaka Ti za recept Izabellka :)





izabella929
@sracz , teším sa, že aj touto maškrtkou som na teba urobila dobrý dojem.-)si fakt neprieberčivý, to sa mi u mužov páči...@jozka2 ,nuž z jednej dávky ich je veru ako pre regiment.-)@venusa , odrezky som znovu premiesila a nechala podkysnúť a vykrojila ako druhotriedne..@luss , teší ma, že sa ti páčia.-)@zuzanka1367 , potešila ma tvoja fotečka a veľká vďaka za vyskúšanie receptu..teraz som nedala lekvár, ale na budúce určite naplním..si milá...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Parádička :-)
cupcake
Urcite vyskysam, ked hovoris, ze vykysne cesto urcite. Dokazem urobit hocico, ale kysnute cesto je pre mna spanielska dedina, moja babicka sa po niekolkych pokusoch vzdala a povedala, ze radsej mi urobi ona . Proste nikdy mi to nevide, tak skusim hadam tieto. Uvidime...
izabella929
@cupcake ,netreba fakt iba všetko zmiešať a posypať múkou, nechať dobre vykysnúť...dúfam, že toto sa podarí..držím ti palce.-)vďaka za komentár.-)