Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept)

Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept)
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 29. decembra 2010 18:36Ďalšie jeho recepty

Starý rodinný....

Suroviny

120
minút
príprava

Postup prípravy receptu

múku,soľ,tuk, vajce, polovicu cukru máme pripravenú na miesenie,mlieko,cukor droždie dáme na kvások a zmiesime,necháme vykysnúť...
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1

Vykysnuté cesto...
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2

cesto rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska podľa toho aké veľké chceme koláče a dáme na plech, na ktorom je papier trošku potretý tukom...
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3

potreté vajíčkom,pripravené na kladenie plnky z tvarohu..
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4

tvaroh,cukor, vajce ,hrozienka a lyžička maizeny rozmiešame,pokial máme domáci tvaroh nič iné doň nepotrebujeme,ešte citr.kôru..
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 5

takto ich naplníme...
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 6

naplnené dáme piecť na 200 st,do bledohneda...
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 7

Upečené môžeme servírovať ku kakau ráno a až nám zostalo cesto, môžeme ho naplniť slivkovým lekvárom a posypať lupienkami z mandlí
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 8

Dobrú chuť..
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

11 komentárov k receptu
  • tonicka53, 29. decembra 2010 o 21:39
    zajtra idem upiecť :-)


  • marianne69, 30. decembra 2010 o 00:23
    Ako si Danculka vedela,ze mi treba tvarohove buchty piect:-)))Len teraz mam dilemu, ci svoj recept alebo upeciem podla teba,lebo tieto kolaciky vyzeraju namojveru velmi lakavo a chutit budu urcite zrovna tak...


  • danculka, 30. decembra 2010 o 06:22
    Tak som vedela,že aj mne bolo treba minúť tvaroh,aby nezostatol a aby sme mali na raňajky čosi pod zub...


  • cchikung, 30. decembra 2010 o 10:32
    Vyborne vypadajú,práve na nich pracujeme,dúfam,že nás nesklamú a vydržia mäkučké aj dva dni,lebo ich je dosť veľa.Ale môžeme sa podeliť so susedmi.


  • danculka, 30. decembra 2010 o 10:48
    NA FOTKE ICH JE DOSť VEľA,ALE Z VIAC DáVOK...


  • jazzfunk, 30. decembra 2010 o 11:07
    Tam, odkiaľ pochádza môj ocko, ich volajú "syrovníky" (okolie Zlatých Moraviec)....Moja teta ich pečie neprekonateľné!!! Vydržia svieže niekoľko dní, ale väčšinou im na to nedáme šancu :o))))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • vavan, 30. decembra 2010 o 12:34
    budem musieť upiecť mojej neteri,tá tvarohove kysnuté miluje.


  • veronka8, 30. decembra 2010 o 13:03
    sú nádherné.....


  • veronka8, 30. decembra 2010 o 13:04
    sú nádherné.....ani u nás by nemali šancu....


  • danculka, 30. decembra 2010 o 16:14
    Ani o tomto recepte Ti nepoviem, dokedy vydržia....


  • bozulka, 1. januára 2011 o 00:03
    My im hovoríme Moravské koláče,sú vynikajúce a skutočne vydržia pár dní pokial sa nezjedia.Potom sa môžu dať prihriať do trúby,nie do mikrovlnky,tak zgumovejú.Aspoň mne také nechutia.@danculko ,práve začal ohňostroj,tak ti želám šťastný Nový rok 2011,veľa,veľa zdravia.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist