Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept)

Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept)
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 29. decembra 2010 18:36Ďalšie jeho recepty

Starý rodinný....

Suroviny

120
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

múku,soľ,tuk, vajce, polovicu cukru máme pripravenú na miesenie,mlieko,cukor droždie dáme na kvások a zmiesime,necháme vykysnúť...
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1

2

Vykysnuté cesto...
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2

3

cesto rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska podľa toho aké veľké chceme koláče a dáme na plech, na ktorom je papier trošku potretý tukom...
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3

4

potreté vajíčkom,pripravené na kladenie plnky z tvarohu..
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4

5

tvaroh,cukor, vajce ,hrozienka a lyžička maizeny rozmiešame,pokial máme domáci tvaroh nič iné doň nepotrebujeme,ešte citr.kôru..
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 5

6

takto ich naplníme...
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 6

7

naplnené dáme piecť na 200 st,do bledohneda...
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 7

8

Upečené môžeme servírovať ku kakau ráno a až nám zostalo cesto, môžeme ho naplniť slivkovým lekvárom a posypať lupienkami z mandlí
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 8

9

Dobrú chuť..
Kysnuté tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tonicka53, 29. decembra 2010 o 21:39
    zajtra idem upiecť :-)


  • marianne69, 30. decembra 2010 o 00:23
    Ako si Danculka vedela,ze mi treba tvarohove buchty piect:-)))Len teraz mam dilemu, ci svoj recept alebo upeciem podla teba,lebo tieto kolaciky vyzeraju namojveru velmi lakavo a chutit budu urcite zrovna tak...


  • danculka, 30. decembra 2010 o 06:22
    Tak som vedela,že aj mne bolo treba minúť tvaroh,aby nezostatol a aby sme mali na raňajky čosi pod zub...


  • cchikung, 30. decembra 2010 o 10:32
    Vyborne vypadajú,práve na nich pracujeme,dúfam,že nás nesklamú a vydržia mäkučké aj dva dni,lebo ich je dosť veľa.Ale môžeme sa podeliť so susedmi.


  • danculka, 30. decembra 2010 o 10:48
    NA FOTKE ICH JE DOSť VEľA,ALE Z VIAC DáVOK...


  • jazzfunk, 30. decembra 2010 o 11:07
    Tam, odkiaľ pochádza môj ocko, ich volajú "syrovníky" (okolie Zlatých Moraviec)....Moja teta ich pečie neprekonateľné!!! Vydržia svieže niekoľko dní, ale väčšinou im na to nedáme šancu :o))))


  • vavan, 30. decembra 2010 o 12:34
    budem musieť upiecť mojej neteri,tá tvarohove kysnuté miluje.


  • veronka8, 30. decembra 2010 o 13:03
    sú nádherné.....


  • veronka8, 30. decembra 2010 o 13:04
    sú nádherné.....ani u nás by nemali šancu....


  • danculka, 30. decembra 2010 o 16:14
    Ani o tomto recepte Ti nepoviem, dokedy vydržia....


  • bozulka, 1. januára 2011 o 00:03
    My im hovoríme Moravské koláče,sú vynikajúce a skutočne vydržia pár dní pokial sa nezjedia.Potom sa môžu dať prihriať do trúby,nie do mikrovlnky,tak zgumovejú.Aspoň mne také nechutia.@danculko ,práve začal ohňostroj,tak ti želám šťastný Nový rok 2011,veľa,veľa zdravia.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist