Kysnuté jedno cesto na tri krát (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dostala som recept na kysnuté cesto ktoré som ešte nerobila a ako som sa tu už zmienila ideme na svadbu tak som skúšala či by sa hodilo a aké je cesto a tu je výsledok.

180 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Ďalšie suroviny na náplň pokiaľ nebudeme mať kvások.
  3. Tu už máme pripravené suché suroviny:" Múka, soľ,cukor a PDP všetko dobre premiešame niekoľkokrát /múku som preosiala/. Keď máme kvások dáme si zohriať mlieko a začíname pripravovať na miesenie cesta.
  4. Teraz dáme suroviny suché.
  5. Keď máme cesto vypracované dáme si ho na pracovnú dosku.
  6. Tu už máme po 30 minútach cesto podkysnuté viac nie je treba a ideme pracovať.
  7. Cesto som si rozdelila na polovicu. Polovicu som si odložila a s jednou som začala pracovať. Tiež som ju rozdelila na polovicu. Vyvaľkala som prvú časť potrela maslom čo som vymiešala s jednou malou lyžičkou soli. Cesto som natrela a zatočila po dĺžke.Pokrájala som ho asi na 1 až 1 1/2 cm krúžky vyšlo mi 26 koliesok.
  8. Každé koliesko som trochu rozvaľkala, vajíčkom potrela a naplnila postrúhaným syrom.
  9. Teraz cesto prehnem na polovicu dobre popritláčam a dám na plech.Potriem vajíčkom a dala som piecť na 175 stupňov 20 minút. Mám teplovzdušnú rúru.
  10. Tu sú už upečené.
  11. Druhú polovicu cesta som robila nasledovne. Vykrojila som si kolieska
  12. Tieto kolieska som tiež potrela vajíčkom naplnila syrom.
  13. No a urobila guľku a vytvorila ježka.
  14. Ježkovia - upečené.
  15. No a druhá polovica cesta bola najjednoduchšia a tak budem aj robiť na svadbu lebo tieto predchádzajúce sú dosť náročné a časove by mi to bolo zdĺhavé. Tu sú pagáčiky: Cesto som vyvaľkala potrela maslom čo som si pripravila dala postrúhaný syr na štvoro poskladala a toto som opakovala ešte dva krát nechávala som po 20 minút podkysnúť. Tu už sú pripravené na pečenie.
  16. No a tu je na tácke už všetko upečené. Cesto je výborné tak na svadbu budú pagáčiky syrové aj oškvarkové.