Kysnuté jablkové koláče (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Pôvodne som robila kysnuté buchty ale z polovice cesta som chcela skúsiť niečo iné. Môj experiment mal doma úspech tak som robila znova.No bohužiaľ sa mi prvé fotky nepodarili, takže začiatok tu nafotený nebude.Ale kvások, miesenie a kysnutie si vie každý predstaviť takže.............

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kvások z droždia, mlieka a cukru. Vypracujeme si cesto a necháme nakysnúť . Medzitým si očistíme 2-3 jablká záleží od toho aké sú veľké a koľko máme koláčikov. Pripravíme si cukor a škoricu zmiešame a obalíme kúsky jablĺk.
  2. Z vykysnutého cesta urobíme guľky a necháme podkysnúť. Do každej urobíme pomúčeným pohárom jamku. Do jamky dáme slivkový lekvár a
  3. na ten dáme kúsok jablka obaleného cukrom a škoricou. Preložíme na plech vystlaný papierom . Necháme chvílu podkysnúť .Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do predhriatej rúry.
  4. Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.
  5. Uvaríme si čaj alebo kávu a.......... dobrú chuť.
  6. prikladám aj foto druhého koláčika pre @marta23 :-)