Kysnuté jablkové koláče (fotorecept)
Autor receptu: helca103
Pôvodne som robila kysnuté buchty ale z polovice cesta som chcela skúsiť niečo iné. Môj experiment mal doma úspech tak som robila znova.No bohužiaľ sa mi prvé fotky nepodarili, takže začiatok tu nafotený nebude.Ale kvások, miesenie a kysnutie si vie každý predstaviť takže.............
Postup
- Urobíme si kvások z droždia, mlieka a cukru.
Vypracujeme si cesto a necháme nakysnúť .
Medzitým si očistíme 2-3 jablká záleží od toho aké sú veľké a koľko máme koláčikov.
Pripravíme si cukor a škoricu zmiešame a obalíme kúsky jablĺk.
- Z vykysnutého cesta urobíme guľky a necháme podkysnúť.
Do každej urobíme pomúčeným pohárom jamku. Do jamky dáme slivkový lekvár a
- na ten dáme kúsok jablka obaleného cukrom a škoricou.
Preložíme na plech vystlaný papierom . Necháme chvílu podkysnúť .Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do predhriatej rúry.
- Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.
- Uvaríme si čaj alebo kávu a.......... dobrú chuť.
- prikladám aj foto druhého koláčika pre @marta23 :-)