Kysnuté jablkové koláče (fotorecept)

Kysnuté jablkové koláče (fotorecept)
Foto: helca103
helca103Helca103, recept pridal: 3. novembra 2012 14:31Ďalšie jeho recepty

Pôvodne som robila kysnuté buchty ale z polovice cesta som chcela skúsiť niečo iné. Môj experiment mal doma úspech tak som robila znova.No bohužiaľ sa mi prvé fotky nepodarili, takže začiatok tu nafotený nebude.Ale kvások, miesenie a kysnutie si vie každý predstaviť takže.............

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Urobíme si kvások z droždia, mlieka a cukru. Vypracujeme si cesto a necháme nakysnúť . Medzitým si očistíme 2-3 jablká záleží od toho aké sú veľké a koľko máme koláčikov. Pripravíme si cukor a škoricu zmiešame a obalíme kúsky jablĺk.
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 1

2

Z vykysnutého cesta urobíme guľky a necháme podkysnúť. Do každej urobíme pomúčeným pohárom jamku. Do jamky dáme slivkový lekvár a
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 2

3

na ten dáme kúsok jablka obaleného cukrom a škoricou. Preložíme na plech vystlaný papierom . Necháme chvílu podkysnúť .Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do predhriatej rúry.
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 3

4

Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 4

5

Uvaríme si čaj alebo kávu a.......... dobrú chuť.
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 5

6

prikladám aj foto druhého koláčika pre @marta23 :-)
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist