Kysnuté jablkové koláče (fotorecept)

Kysnuté jablkové koláče (fotorecept)
Foto: helca103
helca103Helca103, 55 ročná žena, recept pridala: 3. novembra 2012 14:31Ďalšie jej recepty

Pôvodne som robila kysnuté buchty ale z polovice cesta som chcela skúsiť niečo iné. Môj experiment mal doma úspech tak som robila znova.No bohužiaľ sa mi prvé fotky nepodarili, takže začiatok tu nafotený nebude.Ale kvások, miesenie a kysnutie si vie každý predstaviť takže.............

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Urobíme si kvások z droždia, mlieka a cukru. Vypracujeme si cesto a necháme nakysnúť . Medzitým si očistíme 2-3 jablká záleží od toho aké sú veľké a koľko máme koláčikov. Pripravíme si cukor a škoricu zmiešame a obalíme kúsky jablĺk.
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 1

2

Z vykysnutého cesta urobíme guľky a necháme podkysnúť. Do každej urobíme pomúčeným pohárom jamku. Do jamky dáme slivkový lekvár a
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 2

3

na ten dáme kúsok jablka obaleného cukrom a škoricou. Preložíme na plech vystlaný papierom . Necháme chvílu podkysnúť .Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do predhriatej rúry.
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 3

4

Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 4

5

Uvaríme si čaj alebo kávu a.......... dobrú chuť.
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 5

6

prikladám aj foto druhého koláčika pre @marta23 :-)
Kysnuté jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist