Kysnuté cesnakové rožky fotorecept

evusik - fotkaevusik, 23. januára 2011
Kysnuté cesnakové rožky (fotorecept)
Foto: evusik

Recept na toto kysnuté cesto je môj vôbec prvý. Pečiem podľa neho už asi 30 rokov, slané aj sladké. Je to cesto z bielej Zobraziť celý popisRecept na toto kysnuté cesto je môj vôbec prvý. Pečiem podľa neho už asi 30 rokov, slané aj sladké. Je to cesto z bielej múky, pretože voľakedy také druhy múk ako teraz nepredávali. Ale teraz pridávam aj celozrnnú múku, podľa toho čo chcem piecť.

30 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
100 g, alebo maslo
250 ml
1 ks
1/2 kocky
1 ČL
Náplň:
1 hlava
1 ČL
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Do misy dáme múku, v strede spravíme jamku do tej nalejeme mlieko, rozdrobíme kvasnice, dáme 1/2 ČL cukru, zakryjeme útierkou a necháme vzísť kvások. Potom prilejeme zvyšok mlieka, pridáme zmäknuté maslo, žĺtok, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Necháme 1/2 až 1 hodinu vykysnúť.

    Kysnuté cesnakové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na tenko a nakrájame na štvorce. Potrieme zmesou soli, oleja a pretlačeného cesnaku... soli dajte radšej pomenej (viď komentáre) nie každý má rád veľmi slané, treba vyskúšať

    Kysnuté cesnakové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Štvorce stočíme a upravíme do tvaru rožka

    Kysnuté cesnakové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme vajíčkom, posypeme sézamovým, ľanovým semienkom a ....

    Kysnuté cesnakové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... dáme piecť do rozpálenej rúry na 220°C asi na 15-20 minút.

    Kysnuté cesnakové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Okamžite po upečení si 1-2 kúsky schováme, lebo kým sa stačíme spamätať členovia rodiny nám ich rozchytajú a nám sa neujde nič :-)

    Kysnuté cesnakové rožky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dorisa
Jéééééj, to je krásne pečivko. Podarilo sa ti.
tinca
@evusik nádhery, všetko mám, ukladám sú prioritní čakatelia, môže byť aj palmarín? Ukladám!!!
ivori
Krasne rozky ,,len sa tak smeju,, :-) velmi sa mi paci ako ich pekne vytvarujes su vsetky rovnake uz som ti niekde pisala ze si sikovna a tvoje pecivo a chleby su skutocne krasne. Ty keby si tieto pecivka predavala tak nestihas piect.
sjuz
rožky sú nádherne, evusik - až cítim ich vôňu...ajajaj - to sú moje rožky na stole, čo mi voňajú....:), to by bola iná interaktivita:)))!!!
krásna fotka!
agora
s kysnutým cestom sa mi veľmi nedarí, ale aj tak vyskúšam, vyzerajú úžasne !!!!!
evusik
@tinca samozrejme že môžeš použiť aj Palmarin.... keby sa to dalo poslala by som každej po jednom ale sa to nedá a hoci som napiekla včera celý plech, mali sme nečakanú návštevu a to som piekla aj tvarohovník a lekvárovník a slaný neostal ani jeden .... aj ja som viac na slané ako sladké... @agora aký máš problém z kysnutým cestom, je tu veľa šikovných "pekárok" čo by ti vedeli určite pomôcť
sisok
milujeme cesnak, vyzeraju fakt krasne a hned by som si dala...moje prve iste nebudu vyzerat rovnako, ale vyskusam..a budem skusat az dovtedy kym nebudu take podarene ako tieto :)
evusik
že boli výborné to je fakt, ale že by boli až tak krásne... no videla som aj krajšie @sisok všetko je raz po prvý krát a všetci sa furt učíme, chce to len trochu praxe :-)
evanaaa
Evusik, ja sa pripájam ku všetkým chváliacim, tiež by som si ich dala, ale čerstvé pečivo moc nemôžťem, ale pri takýchto by som rada zhrešila. A mala si aj dobrý nápad - postup, že si krájala štvorce a nevaľkala kruhy, ktoré sa delili zas na dieliky, takto je to jednoduchšie.
vavan
no tie vyzerajú vynikajúco.Ďakujem za recept.Ukladám do KK.
malusa
Vynikajuci napad robit rozky zo stvorcou,dakujem za napad.
dida99
mňam, výborne vyzerajú a ešte sú aj cesnakové :-)
kupujem si také cesnakové pleteničky ale tieto budú určite lepšie, pridávanmsi do KK
vladkaku
Mala si pravdu, bolo treba hneď 3 odložiť. Presne ako Tvoje, chuť výborná. Odporúčam:))
kuchticka
@evusik , na mna uz ostalo iba potvrdit vsetku tu chvalu, inak bych opakovala po predchadzajucich. Urcite upeciem. Ale mne sa paci i ten tvoj novy "profil".
marika1947
ja som ich večer hneď upiekla a skutočne sú vynikajúce, hneď sa pojedli. Len nabudúce skúsim ešte pridať do náplne aj bryndzu, aby boli pikantnejšie. To mi navrhli deti aj manžel. Ale inak fakt to nemá chybu. Odporúčam:))
cica2
nádherne sa ti vydarili, vyskúšam aj tvoje, vďaka za receptík:))
gabikapb
chcem sa vás spýtať, keď ste ich piekli, dávali ste do tej plnky 1 polievkovú lyžicu soli?
evusik
áno, jednu zarovnanú polievkovú lyžicu
ibusko
ahojte, vcera som vyskusal a kedze mam bezlepkovu dietu - muku som kombinoval 300g Mix B + 200g UNI. Dal som viac cesnaku , no kazdopadne recept super. Chutilo aj nebezlepkovym :-) naozaj odporucam...
evusik
@ibusko som rada, že chutilo a že si si poradil.... tu na Vareche je veľa receptov vhodných pre celiakov... prajem, nech sa ti darí :-)
lucylee
nedávno som skúšala cesnakové trojhránky od tatranky a veľmi nám chutili, vyskúšam aj tieto
marcy
predcízna robota,famózny výsledok :-)
julica
juuu, že som ja neurobila dvojitú dávku... Veľká vďaka za recept, už sa aj prepisuje ďalej do kuchárskych zošitov - mamy a tety. Fakt mňam, vra j lepšie ako hociaké sladké
andys
Robievam syrové, hľadala som nejakú obmenu, lebo príde na návštevu sestra, ktorá syr nejedáva a ahaho, aký výborný receptík. Pridávam do KK. (inak s vetou Okamžite po upečení si 1-2 kúsky schováme, lebo kým sa stačíme spamätať členovia rodiny nám ich rozchytajú a nám sa neujde nič :-) sa úplne stotožňujem, aj u nás to tak funguje ;)
domci4
Prosím ťa, koľko kúskov vyjde? :) asi tak?
evusik
@domci4 robievam tak 12 ks, ale záleží aké veľké ich chceš mať... pozri sa na obrázok 2 tam je cesto rozdelené na 12 ks a aj na obr. 4 a 5 je vidno ako sú uložené na plechu aj s toho môžeš získať predstavu aké sú veľké...
domci4
potrebujem odpoved cim skor toho mlieka sa mi zda malo
lucylee
Dodrzala som presne gramaz a cesto mi vymiesila pekarnicka a aj tam vykyslo. Vsetko bolo super, az kym som ich nevytiahla z rury. Piekla som mozno o par minut dlhsie ako ty, moja rura pecie dlhsie. Rozky boli tvrde, ale chutovo vyborne. Je to tym, ze som robila malinke, asi 30 ks? Ty mas iba 12, alebo cim to je? Toto iste sa mi stalo, ked som robila kysnute slane kolace podla receptu z jedneho casaku. Krasne vykysnute, vybrala som ich z rury a tvrde.
evusik
@lucylee ak si piekla také maličké, tak určite piecť kratšie, ja by som ich piekla len 10 minút...
matamurkova
cely vecer hladam cesto na rozky do ktoreho ide polohruba muka. vsetky co som nasla maju hladku a ta sa mi prave minula zamiesenim chleba, konecne som ho vsak nasla a tesim sa ako sa rano pustim do tychto rozkov :)
naturea
Vyskusala som. Vyborny recept ale nabuduce si ho urcite menej prisolim, kedze nas sol az priam stipala. A tiez som mala problem s pecenim - spolahla som sa na uvedene udaje ale urcite by som piekla kratsie. Nastastie som prisla vcas a este sa mi nestihli uplne spali. Urcite vsak ukladam a budem odporucat. Mozno vyskusam aj so syrovou obmenou alebo s ciernym korenim ako robievala (nieco podobne) moja babka. Vdaka za recept.
evusik
@naturea čo sa týka solenia tak to je individuálne, určite si ho treba prispôsobiť, každému ináč chutí... s pečením je to to isté, ja musím napr. po 10-12 min. plech otočiť lebo vzadu pečie silnejšie ako vpredu, ale to už si každá tú svoju trúbu poznáme :-)
toto je také univerzálne cesto ako náplň sa dá použiť hocičo, mňa zaujalo to čierne korenie.... tak nech sa ti darí :-)
naturea
Opat som robila tento skvely recept a pre istotu uz v dvojitej davke;) Potvrdilo sa mi ze je lepsie dat len 1 CL soli namiesto PL ako je uvedene v recepte. Cajova uplne staci. Tentoraz som vyskusala "plnku" cesnakovu, cierne korenie a aj pizza korenie. Vyborne su vsetky, najlepsie samozrejme cesnakove. Na vrch som sypala sezam a syr. Posypky su vyborne obe. Este raz vdaka za recept, je ozaj skvely.
evusik
@naturea musím ti s tou soľou dať za pravdu... ja som včera tiež piekla, ale nerobila som rožky ale také mufinkové ružičky s cesnakovou plnkou a tiež som dala menej soli a stačilo... ja by som to aj opravila ale keď teraz je to s opravou vlastného receptu také komplikované :-(
ináč som rada, že si si recept prispôsobila svojim chutiam, pretože tak je to najlepšie, ja to tiež tak robím :-)


tiginko
som rada dievčence, že ste pripomenuli tento pekný recept, ten som ešte nevidela... mám inšipráciu, čo napiecť. Dúfam, že sa bude potom čím pochváliť :-)
salinka
Výborné rožky, posypala som strúhaným syrom. Ďakujem za recept.


evusik
@Salinka (21.8.2017 18:39) sú prekrásne :) narobila si mi chute, tuším idem zamiesiť :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia