Kysnuté buchty alebo závin

monika2mamina - bez fotkymonika2mamina, 24. januára 2015

Toto je môj univerzálny recept na sladké kysnuté koláče

20
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
160 g
170 g
170 g
50 g
50 g
200 ml vlažné
2 ks
50 g
1 ČL
1 bal.
Plnka:
1 hrnček (alebo mak mletý, či ovsené vločky malé)
1/2 nalej fľašky (riedky)
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Do nádoby pekárne na chlieb nalejeme vlažné mlieko v ktorom sme rozšľahali žltky, pridáme olej a soľ, dalej múku, cukor a nakoniec droždie. Zapneme program cesto.

  2. 2

    Plnku si pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny.

  3. 3

    Hotové cesto rozdelíme na dve polovice. Každú polovicu rozvaľkáme a spracujeme bud na buchty alebo na závin a necháme ešte 20 minút podkysnút.

  4. 4

    Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Buchty pečieme pri teplote 180 stupnov asi 30 minút.

  5. 5

    Pri závinoch rúru predhrejeme na 200 stupnov a po 10 minútach teplotu znížime na 150 stupnov. Pred pečením koláče potrieme olejom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia