Kysnutá zemiakovo – bryndzová kocka

David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 29. septembra 2015
Kysnutá zemiakovo – bryndzová kocka
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
40 minút
príprava
36 minút
na 180 °C

Suroviny

20 g
250 g
300 ml
1 kg
300 g
50 g
300 g
1 strúčik
1 ČL




Postup

  1. 1

    Z droždia, mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý zmiešame s múkou a vajcom a vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme asi 40 minút kysnúť.

  2. 2

    Uvarené a popučené zemiaky a bryndzu zmiešame, dochutíme soľou a korením a pridáme aj nasekanú pažítku. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 centimetra.

  3. 3

    Polovicu cesta dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, na cesto uložíme zemiakovú masu a prikryjeme druhou polovicou cesta. Pečieme na 180°C približne 35 minút.

  4. 4

    Z kyslej smotany a pretlačeného cesnaku pripravíme dip dochutený soľou a čiernym korením.

Diskusia k receptu

siskam
Toto asi aj vyskúšam. Vyzerá to veľmi dobre.
jozka2
Vyzera to velmi famozne,zaiste aj tak chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia