Kyslé zemiaky so sekanou alebo vajcom

Autor receptu: majkok

Tradičné, jednoduché, lacné.

6
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Očístíme si zemiaky, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Ak máme menšie zemiaky, tak ako ja tak môžme variť aj v celku.
  2. Pridáme bobkový list a čierne korenie v celku. Keď varíme zemiaky, tak manželka sa niekde dočítala, že je dobré pod prikrývku podložiť varechu a voda nám nevykypí, tak som to skúsil a je to naozaj pravda.
  3. Na panvici si rozpustíme maslo, do sklovita opražíme cibuľku a pridaním hladkej múky si urobíme svetlú voňavú zápražku.
  4. Zápražku za rýchleho miešania pridáme k uvareným zemiakom, aby nám nevznikli hrudky. Dobre premiešame a pridáme kôpor, ocot , cukor, prípadne vegetu.
  5. Trochu ešte povaríme a ja kôli deťom vyberám guličky pepru a veľké časti kôpru, ak je to riedke, môžme ešte urobiť zátrepku z múky a kyslej smotany, alebo mlieka a zahustíme podľa potreby.
  6. Medzi tým si dáme variť vajíčka na tvrdo a nakrájame si sekanú, dáme ju na omastený plech a dáme upiecť.
  7. Keď máme sekanú opečenú do zlatova, môžme nakladať na taniere.
  8. Zavoláme všetkých hladošov a podávame s chlebom. Dobrú chuť :-)