Kyslá šošovicová polievka so zemiakmi

Kyslá šošovicová polievka so zemiakmi
Foto: uschi
uschiUschi, 34 ročná žena, Topoľčany, recept pridala: 20. júla 2010 15:12Ďalšie jej recepty

Zbožňujeme túto polievku!!

Suroviny

5
porcií
5
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Šošovicu preberieme, opláchneme, zalejeme vodou a dáme variť s bobkovým listom. Keď je šošovica skoro mäkká, pridáme očistené zemiaky nakrájané na malé kocky a dovaríme domäkka.

2

Múku, soľ, trochu mlieka vymiešame na hladkú kašičku, prilejeme zvyšné mlieko, obe smotany a pridáme do polievky. Za stáleho miešania krátko povaríme, dochutíme a podávame.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 20. júla 2010 o 19:24
    Určite je výborná...ja totiž varím takúto z "papučovej" fazule a je tiež vynikajúca...aj na studeno...teraz vyskúšam tú tvoju šošovicovú.


  • jezibabka1, 20. júla 2010 o 20:38
    ja dávam len smotanu s trolinkou cukru, ocot a hlavne, keď je v tom údené (stačí aj kožka zo slaniny:) @uschi jednoducho ÁNO, ÁNO, ÁNO.)))


  • klaura, 20. júla 2010 o 21:05
    aj ja ... véééľká mňamka ... robím len s mliekom a dochutím cukrom a octom ... :)


  • enerrgizer, 20. júla 2010 o 22:10
    výborná, podobne robím aj prívarok...pekná fotka


  • sisalka, 21. júla 2010 o 06:38
    v letných dňoch sú takéto ľahké kyslé polievky veľmi žiadané


  • zdezda, 21. júla 2010 o 07:37
    Aj u nás je ten drun polievok veľmi obľúbený, či vlete, či vzime :-)


  • sjuz, 21. júla 2010 o 08:41
    tiež tak robievam, a tiež ju zbožňujem od malička


  • marta23, 21. júla 2010 o 12:06
    Robím ako Klaura, fajná ale skôr pre zimné obdobie.


  • bozulka, 21. júla 2010 o 16:21
    Takéto polievky mám rada v lete,či v zime,dávam len smotanu na varenie a trošku octu a trošku cukru.K tomu dobrý tenký smotankový osúch a keď je čerstvý kôpor na posypanie,no jedna báseň a potom,že život nieje krásný.


  • zhlados, 2. augusta 2010 o 21:18
    sosovicu zboznujem na akykolvek spôsob.tuto polievku urcite skusim


  • darinocka7, 9. augusta 2010 o 22:50
    varím ju tak isto, len dávam smotanu na varenie, trošku cukru, octu a navrch upražené volske vajíčko. Už sa na ňu zajtra tešia moje vnúčence.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist