Kyslá šošovicová polievka so zemiakmi

Kyslá šošovicová polievka so zemiakmi
Foto: uschi
uschiUschi, 34 ročná žena, Topoľčany, recept pridala: 20. júla 2010 15:12Ďalšie jej recepty

Zbožňujeme túto polievku!!

Suroviny

5
porcií
5
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Šošovicu preberieme, opláchneme, zalejeme vodou a dáme variť s bobkovým listom. Keď je šošovica skoro mäkká, pridáme očistené zemiaky nakrájané na malé kocky a dovaríme domäkka.

2

Múku, soľ, trochu mlieka vymiešame na hladkú kašičku, prilejeme zvyšné mlieko, obe smotany a pridáme do polievky. Za stáleho miešania krátko povaríme, dochutíme a podávame.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 20. júla 2010 o 19:24
    Určite je výborná...ja totiž varím takúto z "papučovej" fazule a je tiež vynikajúca...aj na studeno...teraz vyskúšam tú tvoju šošovicovú.


  • jezibabka1, 20. júla 2010 o 20:38
    ja dávam len smotanu s trolinkou cukru, ocot a hlavne, keď je v tom údené (stačí aj kožka zo slaniny:) @uschi jednoducho ÁNO, ÁNO, ÁNO.)))


  • klaura, 20. júla 2010 o 21:05
    aj ja ... véééľká mňamka ... robím len s mliekom a dochutím cukrom a octom ... :)


  • enerrgizer, 20. júla 2010 o 22:10
    výborná, podobne robím aj prívarok...pekná fotka


  • sisalka, 21. júla 2010 o 06:38
    v letných dňoch sú takéto ľahké kyslé polievky veľmi žiadané


  • zdezda, 21. júla 2010 o 07:37
    Aj u nás je ten drun polievok veľmi obľúbený, či vlete, či vzime :-)


  • sjuz, 21. júla 2010 o 08:41
    tiež tak robievam, a tiež ju zbožňujem od malička


  • marta23, 21. júla 2010 o 12:06
    Robím ako Klaura, fajná ale skôr pre zimné obdobie.


  • bozulka, 21. júla 2010 o 16:21
    Takéto polievky mám rada v lete,či v zime,dávam len smotanu na varenie a trošku octu a trošku cukru.K tomu dobrý tenký smotankový osúch a keď je čerstvý kôpor na posypanie,no jedna báseň a potom,že život nieje krásný.


  • zhlados, 2. augusta 2010 o 21:18
    sosovicu zboznujem na akykolvek spôsob.tuto polievku urcite skusim


  • darinocka7, 9. augusta 2010 o 22:50
    varím ju tak isto, len dávam smotanu na varenie, trošku cukru, octu a navrch upražené volske vajíčko. Už sa na ňu zajtra tešia moje vnúčence.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist