Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Linecke cesto s citronovo-tvarohovou plnkou . Vrch kolacika je zdobeny vykrajovanymi kvietkami z druhej polovice cesta, ktore som prifarbila nahnedo kaakom. Trochu to ziskalo na atraktivnosti kolacika. Dobky v kvietkach su robene domacim ribezlovym dzemom. Na plnku som pouzila tvaroh Quark, ale myslim, ze hrudkovity tvaroh by bol vhodnejsi. Plnka sa mi zdala na moj vkus trochu hutnejsia akoby mala byt . Kolacik je vhodny ku grilovacke, alebo ako sladky nasupcek na vylety abo len tak.

45 minut minút
príprava
30 minút
na 18 °C

Suroviny

Postup

  1. muku zmiesame s praskovym cukrom, mletou skoricou, praskom do peciva. Pridame vajcia, tuk a rychlo spracujeme cesto.
  2. Rozdelime cesto na dve polovice. Jednu polovicu zabalime do folie a odlozime do chladnicky.
  3. Do druhej polovice pridame kakao, zapracujeme do cesta, zabalime cesto do folie a odlozime do chladnicky schladit minimalne na polhodiny.
  4. pripravime tvarohovu plnku zmiesanim vsetkych ingredienci.
  5. Svetle cesto rozvalkame na velkost plechu (30x40 cm )
  6. z tmaveho cesta vykrajujeme kvietky
  7. Na svetle cesto natrieme tvarohovu plnku. Zakryjeme kvietkami z tmaveho cesta.Stred kvietka vyplnime dzemom a kolac dame piect do vyhriatej rury na 180 stupnov C a pecieme cca 30 minut.
  8. pred podavanim jemne poprasime praskovym cukrom
  9. krajame na stvorce, pomedzi kvietky
  10. Dobru chut!