Kvietkovaný tvarohovník fotorecept

adkas - fotkaadkas, 28. apríla 2012
Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept)
Foto: adkas

Linecke cesto s citronovo-tvarohovou plnkou . Vrch kolacika je zdobeny vykrajovanymi kvietkami z druhej polovice cesta, ktore som prifarbila nahnedo kaakom. Trochu to Zobraziť celý popisLinecke cesto s citronovo-tvarohovou plnkou . Vrch kolacika je zdobeny vykrajovanymi kvietkami z druhej polovice cesta, ktore som prifarbila nahnedo kaakom. Trochu to ziskalo na atraktivnosti kolacika. Dobky v kvietkach su robene domacim ribezlovym dzemom. Na plnku som pouzila tvaroh Quark, ale myslim, ze hrudkovity tvaroh by bol vhodnejsi. Plnka sa mi zdala na moj vkus trochu hutnejsia akoby mala byt . Kolacik je vhodny ku grilovacke, alebo ako sladky nasupcek na vylety abo len tak.

45 minut minút
príprava
30 minút
na 18 °C

Suroviny

500 g
250 g
250 g
2 ks
2 KL
na plnku:
750 g alebo hrudkovity, staci 500 g
250 g
2 ks
1 ks a kôra z citróna
2 ks
1 PL (Kopcovita PL)
okrem toho:




Postup

  1. 1

    muku zmiesame s praskovym cukrom, mletou skoricou, praskom do peciva. Pridame vajcia, tuk a rychlo spracujeme cesto.

    Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelime cesto na dve polovice. Jednu polovicu zabalime do folie a odlozime do chladnicky.

    Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do druhej polovice pridame kakao, zapracujeme do cesta, zabalime cesto do folie a odlozime do chladnicky schladit minimalne na polhodiny.

    Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravime tvarohovu plnku zmiesanim vsetkych ingredienci.

    Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Svetle cesto rozvalkame na velkost plechu (30x40 cm )

    Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    z tmaveho cesta vykrajujeme kvietky

    Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na svetle cesto natrieme tvarohovu plnku. Zakryjeme kvietkami z tmaveho cesta.Stred kvietka vyplnime dzemom a kolac dame piect do vyhriatej rury na 180 stupnov C a pecieme cca 30 minut.

    Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pred podavanim jemne poprasime praskovym cukrom

    Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    krajame na stvorce, pomedzi kvietky

    Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobru chut!

    Kvietkovaný tvarohovník (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

zdezda
supeeeeer nápad na výzdobu klasického koláčika (ja ozdobujem mriežkou), Ty ho máš s jarnou tematikou :-)
paveva
dá sa to linecké cesto v pohode pokrájať? pekné, ukladám
cica2
máš ho krásny a tiež takto zvykneme ozdobiť :-))
adkas
dievcence dakujem za mile komentariky, velmi ma potesilo, ze vas kolacik zaujal. Je ozaj velmi dobry. Ked som ho niesla na jednu party, tak anglania ho tolko ospevovali delicious a len sa stale pytali, ci som ho robila sama:))). @papeva kraja sa vyborne, pomedzi tie kvietky, mimochodom ja som sa este nestretla s lincekym, ktory by sa zle krajal. Tu vykrajovacku si zvol mensieho rozmeru, aby si nemala tie kocky prilis velke, inak v pohode:)))
paveva
adkas - dakujem za návod. ja som linecké vždy len vykrajovala, preto nemám skúsenosť s krákaním, ešte raz dakujm
adkas
dakujem pekne dievcence. verim, ze ak vyskusate, urcite nebudete sklamane
valeri
pripájam sa ku všetkým pochvalám, skutočne nemá chybu.
palokuchki
Tento tvoj kolacik je tiez vynikajuci. Velmi dobry napad s tymi kvietkami.
adkas
dakujem za vsetky mile komentariky, ja som taka rada, ze som prisla k vam, milym varechacom:))) tie kvietky nie su moj napad, mam to od sestry, ale ja som si to pozmenila s tym kakaovym cestom, tak sa mi to viacej paci. Ja recepty nikdy nevymyslam, ja ich iba reprodukujem. Ak nieco, co oslovi mna a potom aj inych, tak sa tesim, ze som dobre vybrala:)))) kolacik je fakt dobry, velakrat odskusany, takze doporucujem vyskusat.
hahaias
ten nápad s kvietkami sa mi páči,ukladám a vyskúšam
grinchester
Práve som dopiekla svoj prasiatkový koláč :) To preto, lebo som doma nenašla kvetinkovač. Použila som hrudkový tvaroh, ale bohužiaľ mi celá tvarohová plnka strašne zredla. Ale Zlatý klas to naštastie trochu zahránil. A po upečení, vychladnutí . . . no úplna dobrota.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia