Kváskové vafle

Kváskové vafle

Autor receptu: siisa

Vafle boli okrúhle koláčiky ku káve. Rozrezali sa po obvode a plnili sa karamelovým krémom. Podávali sa položené na šálke s horúcou kávou. Toto sa traduje ešte v niektorých štátoch, najviac asi v Holandsku. U nás sa na výrobu používa tekuté cesto. V Holandsku sa pečú z hustejšieho cesta. Cesto vytvarujú do valčeka, položia na jemne mriežkovanú vyhrievanú platňu a druhou platňou zatlačia. Mali by byť trochu chrumkavé.

Suroviny

Postup

  1. Na začiatku oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky odložíme a z ostatných ingrediencii vyšľaháme cesto. Cukru do cesta si dáme podľa seba, ale 1 PL by tam určite mala ísť. Cesto necháme hodinu postáť pri izbovej teplote. Potom z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do cesta. Vafľovač potrieme olejom a malou naberačkou zalejeme mriežku. Pečieme podľa vlastných skúseností asi tak 5-8 minút. Na začiatku treba vyskúšať. Plníme podľa chuti. Zdobíme ovocím.