Kváskové pizzovníky fotorecept

siisa - fotkasiisa, 29. januára 2017
Kváskové pizzovníky (fotorecept)
Foto: siisa

Už týždeň hľadám vhodný recept na túto úžasnú pizzovú dobrotu. Našla som veľa rôznych receptov. Ako inak, nakoniec z toho bol aj tak experiment. Zobraziť celý popisUž týždeň hľadám vhodný recept na túto úžasnú pizzovú dobrotu. Našla som veľa rôznych receptov. Ako inak, nakoniec z toho bol aj tak experiment. A veru oplatilo sa, pizzovníky sú fantastické. Odporúčam vyskúšať. Veľmi rada sa s receptom s vami podelím. Tu je recept :)

20 minút
na 230 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
350 g
200 ml
80 g (alebo husacia, kačacia)
1-2 ČL
1 ČL
trošku
Náplň:
 (alebo saláma)
1-2 strúčiky
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Večer si prikŕmime kvások. Do misy z plastu dáme 2 PL ražného kvásku. Pridáme 150 g ražnej celozrnnej múky a 150 ml vlažnej vody. Všetko riadne vymiešame dohladka a misu s kváskom dáme do igelitovej tašky. Necháme do rána pri izbovej teplote vykysnúť. Tak 10 - 12 hodín.

  2. 2

    Ráno skontrolujeme kvások. Ak vidíme, že kvások nám vykvasil a má tendenciu klesať je čas zamiesiť cesto. Miesiť môžeme ručne alebo v robote s hákom na miesenie cesta. Ja som miesila v robote. Do misy z robota dáme ako prvý kvások, potom múku a všetky ostatné ingrediencie okrem soli. Ak máte kefír veľmi hustý, odporúčam ho zriediť s vodou. V pomere 1 : 1. Cesto začneme miesiť. Ak sa nám zdá husté, pridáme kefír, ak riedke, tak múku pridávame len po lyžiciach pomaly. Po každej lyžici skúmame konzistenciu cesta. Cesto by sa malo prichytávať na hák. Polovica v mise a polovica na háku. Miesime až kým sa nám nezačne od misy odliepať. Necháme ho v mise od robota, pomocou varechy ho trochu dotvarujeme na bochník. S misou dáme do igelitovej tašky a uzavreté necháme odpočívať 1 hodinu pri izbovej teplote. Po hodine pridáme soľ a znova premiešame, aby sa soľ zapracovala do cesta. V priebehu ďalšej hodiny ho každú polhodinu premiesime tak, že cesto z kraja natiahneme do strany a zatlačíme do stredu. Zakaždým si trochu namúčime ruku.

  3. 3

    Potom cesto vyklopíme na dosku a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

    Kváskové pizzovníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme kečupom, do ktorého sme dali pizza korenie a cesnak. Potom dáme salámu, alebo šunku a syr. Toto je naozaj na vás. Dajte si to čo vám chutí. Ale nesmie byť toho veľa. Tak primerane.

    Kváskové pizzovníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto zatočíme ako roládu.

    Kváskové pizzovníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Približne takto.

    Kváskové pizzovníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakrájame asi na šírku 2-3 cm a poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

    Kváskové pizzovníky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme 1-2 hodiny kysnúť. Prikryjeme fóliou. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rozohriatej rúre na 230 °C asi 20 minút. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

haji
Kváskové pizzovníky vypadají senzačně, krásně voní až k nám. Asi si utopím klávesnici. Nechám si o nich zdát. Co nechám, polezou mi do snů sami. chjo Jsi šikulka, milá Simonko, nemají chybku!!
1x siisa
kapucinka
Krásne, skúšala som urobiť tvoje kváskové pagáče, ale trochu iným postupom a s masťou, nie škvarkami, včera som pozerala na obrázok tých tvojich, no presne tak isto vyzerali :-) a boli vynikajúce
1x siisa
marienka44
Tvoje kváskové recepty si ukladám do osobitného priečinku. :-)
Len k zarobeniu kvásku sa voľáko neviem odhodlať. Krásne...
1x siisa
staja
Ja kvások mám, takže budú aj pizzovníky. Určite vyskúšam, lebo vyzerajú veľmi lákavo.
1x siisa
siisa
Milá @Terinka55 , @Patroveckypitrs , @Mitzy , ďakujem vám za milé slová a za to , že sem prídete nahliadnuť, vážim si to :) Milá @Haji , určite ich vyskúšaj, sú fakt dobré...ponúkneš aj kamošku, alebo susedov :) @Kapucinka , tak to si ma veľmi potešila, že si vyskúšala pagáče, si veľmi šikovná...ďakujem :) @Marienka44 , verím, že si ten kvások raz založíš, alebo skús na internete kváskovú mapu a niekto ti kvások podaruje, je to rýchlejšie :) Milá @Staja , vždy ma potešíš, keď sa prídeš sem s tvojím výtvorom pochváliť...ďakujem ti za to :) @Cesminaz , ďakujem :)
monty469
Mám rada tvoje kváskové experimenty :-) Ja zatiaľ z kvásku pečiem hlavne chlebík, no raz hádam začnem aj niečo také ..... :-)) Tento recept je skvelý, vlastne ako všetky tvoje recepty milá @Siisa
1x siisa
siisa
Milá @Monty469 , ono to všetko začína tak. ako s tým chlebíkom. Začneš a neprestaneš ! Keď upečieš prvú kváskovú vianočku a zistíš, že to je vianočka čo má konečne chuť, už inú nechceš. A to je aj s buchtami, knedľami ....všetkým :) Viem o čom hovorím :) Milá @Kukulienka71 , keby ešte boli , hneď by som poslala na koštovku, ale už sú fuč ! Ale ak máš ešte kvások...odporúčam vyskúšať :)
jack
Ako je možné,že tento recept mi dajako ušiel?Vyzerajú parádne.Ja zatiaľ tiež len chlebík a tvoj mazanec som robila.Boli pokusy aj na grahamové rožky s kvásku,ale nimi som si mohla akurát tak rozbiť hlavu alebo vylomiť zúbky.Uložené.5*
1x siisa
siisa
@Jack (18.6.2017 21:55)

Veľmi často ich robievam, je to vďačný slaný koláčik, taká mala pizza :) Vôbec si s tým netráp hlávku, s kváskom to proste tak je....trvá to dlhšie kým na všetky muchy prídeš. A aj keď si myslíš, že už to vieš a že ste sa skamarátili, stane sa, že sa nepodarí. Ale jedno je isté, chutí aj ten nepodarok :) ♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia