Pudingový koláč

Kvásková dvojfarebná resanka (fotorecept)

Autor receptu: jack

Recept som si prerobila z kvasnicového na kváskový. Inšpirovala som sa viacerými receptami. Spojila som ich do jedného a vyšlo toto.

Suroviny

Postup

  1. Takže začneme tým, že si založíme rozkvas večer pred pečením. Okolo 22-23 hod. Zakryjeme fóliou a necháme kvasiť 9-10 hodín na linke. Ráno máme rozkvas krásne nakysnutý.
  2. CESTO: Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Celý rozkvas, múky, cukor, olej, žĺtky a sneh z bielkov zmiešame len tak, aby sa nám všetky suroviny spojili. Mlieko pridávame postupne. Prikryjeme fóliou a necháme 30 minút oddychovať. Prebieha tzv. autolýza.
  3. Po tých 30 minútach pridáme soľ, a miesime 10 minút do hladka. Keď je lepivé,tak dosypeme este trošku múky.Cesto má byť vláčne,ale nie riedke.Cesto je vtedy správne vymiesené, keď sa odliepa od stien misy. Proste je natočené na háku .Alebo má to na háku:-)))
  4. Rozdelíme ho na dve časti. Do jednej pridáme kakao, vymiešame. Obé cestá prikryjeme igelitom, alebo keď máme misu s vrchnákom, tak dáme do nich. Necháme kysnúť 2 hodiny. Po hodine cestá pekne poprekladáme.Keď sa cesto lepí,tak použijeme ešte trochu múky.
  5. Po 2 hodinách máme cesto pekne nakysnuté. Svetlé aj tmavé cesto rozdelíme napoly. Takže máme spolu 4.
  6. Zoberieme tmavé cesto, dosku troška pomúčime, rozvaľkáme do menšieho obdĺžnika, cesto je samá bublinka. To mám rada;-) naplníme vanilkovým pudingom.
  7. Stočíme ako roládu.
  8. To isté urobíme aj so svetlým cestom. Len ho potrieme čokoládovým pudingom. Toto urobíme zo všetkými 4 cestami.
  9. Potom zoberieme jednu tmavú a svetlú roládu, vrch spojíme a zatáčame ako vrkoč.
  10. Vzniknú nám takto 2 vrkoče. Dáme na plech vyložený papierom. Popicháme špáradlom, prikryjeme fóliou a necháme znova kysnúť 2 hodiny.
  11. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľovými lupienkami (nemusíme keď nechceme) a upečieme v predhriatej rúre na 200 °C. Čas si každý ustráži, každý už poznáme svoju rúru. Upečieme do zlatohneda.
  12. PLNKA: V 0,5 l mlieka uvaríme čokoládový puding podľa návodu. Cukor si dáme podľa chuti. Po vychladnutí doň zamiešame 125-135g zmäknutého masla.Proste puding má byť hustejší,aby nám nevytekal z cesta. Vyšľaháme. Môžme doň nastrúhať aj citrónovú kôru.
  13. V ďalšom 0,5 l mlieka uvaríme aj vanilkový puding. A vyšľaháme po vychladnutí so 125-135g masla.
  14. Cesto je jemnučké ako pavučinka. Dobre sa s ním pracuje. Dobrú chuť.