Kvašáky (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

... tento recept mam už niekolko rokou , kvašáky podla neho vydržia do dalšej urody uhoriek .....

25 - 30 minút
príprava

Postup

  1. ..... suroviny
  2. na dno 3 litrového pohára dáme vinný list a naň trochu kôpru
  3. uhorky si narežeme z tohto miesta smerom dole
  4. až sem ....tak aby vrch a spodok ostali vcelku
  5. tak isto aj z boku , takže ich narežeme do krýža ( nože sú ako ukážka kde rezať )
  6. ... takto narezané uhorky nakladieme do 3 litrovej flaše a nane dáme druhú vrstvu
  7. ked je pohár plný , prisypeme 1 DEKO
  8. pridáme 3 ližice hladkej múky
  9. a všetko zalijeme studenou vodou
  10. pohár uzatvorýme ..... uhorky - kvašáky sú jedlé ked sa voda vyčistí ....
  11. ale vydžia aj dlhšie jedny som mal na vianoce a druhé ( zapomenuté ) som mal až o dva roky