Kvašáky (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
... tento recept mam už niekolko rokou , kvašáky podla neho vydržia do dalšej urody uhoriek .....
Postup
- ..... suroviny
- na dno 3 litrového pohára dáme vinný list a naň trochu kôpru
- uhorky si narežeme z tohto miesta smerom dole
- až sem ....tak aby vrch a spodok ostali vcelku
- tak isto aj z boku , takže ich narežeme do krýža ( nože sú ako ukážka kde rezať )
- ... takto narezané uhorky nakladieme do 3 litrovej flaše a nane dáme druhú vrstvu
- ked je pohár plný , prisypeme 1 DEKO
- pridáme 3 ližice hladkej múky
- a všetko zalijeme studenou vodou
- pohár uzatvorýme ..... uhorky - kvašáky sú jedlé ked sa voda vyčistí ....
- ale vydžia aj dlhšie jedny som mal na vianoce a druhé ( zapomenuté ) som mal až o dva roky