Kvakové hranolčeky s parmezánom

alena45 - fotkaalena45, 23. júna 2016
Kvakové hranolčeky s parmezánom
Foto: alena45

Vyskúšala som kvaku urobiť aj ako hranolčeky, podobne robievam cukinu, ale aj zemiaky.

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
100 g (Grana Padano)
2 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kvaku umyjeme, keď je mladá, nešúpeme. pokrájame ju na hranolčeky. V miske ju pokvapkáme olejom, posypeme soľou, strúhankou a parmezánom a uložíme na pekáč, najlepšie na pečiaci papier, čo som znovu zabudla. Na uloženú kvaku pokladieme ešte plátky cesnaku.

    Kvakové hranolčeky s parmezánom - obrázok 1
  2. 2

    Dáme piecť do rúry na 200 stupňov na asi 35 minút.

  3. 3

    Podávame samostatne, alebo ako prílohu.

Diskusia k receptu

kuchticka
@alena , prosim, vysvetli mi co je kvaka. je to ta korenova zelenina s fialovo-kremovym povrchom ktory vidim (kusticek) na tvojej foto? Ja podobnu zeleinu kupujem do polievky, ale kym ju tam nakrajam tak jej vatsinu zjem surovu. Este je podobna zelenina (korenova) ktora je viacej do zlta na povrchu, ale je o vela tvrdsia. Tu taktiez jem surovu a zbytok ide na varenie.
U nas sa to vola turmeric a rutabaga.
Vdaka za odpoved.
Tvoj receptik istoiste vyskusam.
alena45
Kvaka je tuřín alebo turnip alebo sweede. Moja je zvnútra biela, má jemnú chrenovú chuť, niekde pestujú aj zvnútra žltú, čo by som rada zohnala. Je možné ju posiať znovu, koncom júla a dozreje na jeseň.
afataga
u nas dozrela kvaka akurat tak v obchode :-), je z vonku taka jemne fialkasta, nevedela by som, co s nou, ale toto stoji za pokus :-), viem, ze svokra ju dava do vianocnej fazulovej polievky, ale mne ta polievka nechuti, je taka akasi sladka, taka divna, ale asi to nebude teda tou kvakou, co myslis?
babidka
@Afataga (24.6.2016 09:25)

Urcite to nebude kvakou .Iba ak by na Vianoce mala kvaku uplne mladu .Mozno svokra davala do polievky cukrovu repu ktora sa u nas jedava a ma v jeseni este velmi dobru chut .
alena45
asi svokra dala viac mrkvy alebo cibule, aj moja fazuľová je niekedy sladšia, ale kvakou to určite nie je.
afataga
@babidka svokra je z dediny, isto rozozna kvaku od repy, asi to bude ako pise @alena45 tou mrkvou, alebo tym, ze ju vari svokra :-)))
kuchticka
Dakujem dievcata. Tusil som, ze kvaka je to co kazdy tyzden kupujem do polievky, ale ja toho vatsinu zjem surove, najma zvnutra, zbytok ostane do polievky. Je este jedna podobna-pribuzna zelenina, ktora je tvrdsia a viacej nazltla ako ta prva. Obe dve su dobre a zdravei za surova.

izabella929
Zvykla som robiť hranolčeky i z kalerábu,zeleru aj mrkvy a sú perfektné...super nápad.-)
afataga
Tak som sa konecne odhodlala kupit kvaku na skusku a robila hranolky, dala som len olej, sol a isot, ale upiekli sa dost nerovnomerne, niektore boli blede a niektore az trochu prihorene, netusim preco, nikdy som taky problem pri peceni nemala. Ty asi mas s kvakou skusenosti, nevies, co je vo veci? Aj som vahala, ci mam dat foto, no ale tak dam, niekedy sa aj nieco nepodari. Inak chut zvlastna, ale celkom dobra, pripominalo mi to aj kalerab, aj hrasok, aj cuketu.


1x haji
haji
@Afataga (6.4.2019 13:26)
Může to být špatně vyzrálá kvaka /rychlení/, nebo nedobře skladovaná, případně oboje. No, prihorené moj ocko jedával, že "na krásu"! Ještě mě napadá ji před pečením namočit, chvíli péct přikrytou a pak odkrýt. Možností jak se jí dostat na kobylku je kopec. Nejlepší bude doma nasadit svoju kvaku... ovšem s tvým zvěřincem na zahradě, nevím nevím... Přeji hezký víkend, milá Afi!
afataga
Kvaka bola kupena, takze o jej historii viem velke gulove. Nam take prihorene tiez nevadi, ale nevyzera to dobre. Namocit asi nie, ved to nie su zemiaky, aby sa vyplavil skrob. Zakrytie ma tiez moc neoslovilo, obsahuje dost vody, treba, aby sa odparila, ja si skor mysli, ze piect bud dlhsie na nizsej teplote, alebo naopak kratsie na vyssej. Tak bud mudra :-). V kazdom pripade dakujem za snahu.
alena45
nemám tušenie, prečo Ti tak horela, možno, keď si dopestuješ svoju, bude sa správať tak, ako sa má. Chuť je naozaj zvláštna, pripomína to kadečo, no je to celkom zdravá zelenina a má strašne málo kalórií, čiže je dobrá aj na chudnutie do plaviek.
alena45
Inak, prezrela som si celý gmail, a notifikáciu o Tvojom komente som nenašla. Divné.
haji
@Afataga (6.4.2019 19:44)
Tak ti, Karle, nevím. Příští pokus víc ukáže. Držím pěsti!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia