Kuskusový šalát so strateným vajcom

Ján Cigánik
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 20. marca 2018
Kuskusový šalát so strateným vajcom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
400 ml
30 g
500 g
200 g
4 ks
400 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Kuskus dáme do uzatvárateľnej misky, zalejeme horúcim vývarom ochuteným maslom, uzavrieme a necháme 10 minút postáť, otvoríme a premiešame.

  2. 2

    Špargľu blanšírujeme a opečieme na panvičke na olivovom oleji, osolíme a okoreníme. Jarnú cibuľku a syr takisto opečieme na olivovom oleji, každé osobitne.

  3. 3

    Do rajnice dáme vodu a ocot, voda by mala byť tesne pod bodom varu. Odstavíme z ohňa, vo vode urobíme vír a rozbijeme do nej vajíčko. Keď sa žĺtok obalí bielkom, vrátime panvicu na oheň a varíme asi 3 – 5 minút, potom sprudka schladíme vo vode s ľadom. Na tanier naložíme postupne kuskus, špargľu, vajce, jarnú cibuľku a syr.

Diskusia k receptu

pipnat
Ukážkové jedlo, dala by som si:)samé dobré veci a ešte to aj krásne vyzerá na tanieri:)
zivestriebro
Krásne, jednoduché, čisté, zdravé... alebo teda menej nezdravé, než mnoho iných jedál. Len mám doma problémy s kuskusom. Nie a nie to utrafiť. Niekto vraví, že 1:1,5 iný zase 1:2...
elena
Akým typom syra by sa dal ten haloumi nahradiť?
zivestriebro
Je pevný a pri tepelnej úprave sa nerozteká, takže niečím podobným. Podľa mňa syrom jadel, možno mozzarellou. Jadel je slaný, tak je lepšie najprv ho krátko vymočiť vo vode.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia