Kuskusové placičky

chopard - fotkachopard, 17. januára 2015
Kuskusové placičky
Foto: chopard

v tomto recepte neuvádzam gramáže, záleži na počte stravníkov a chuti každého...

Suroviny

 (ja som použila nivu a goudu)
kusok




Postup

  1. 1

    Na masle speníme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, prisypeme kuskus a premiešame, opražíme a zalejeme vriacim vývarom. Opäť zamiešame, prikryté necháme nabobtnať. V tomto prípade neni nutné aby bol kuskus sypký ale naopak trochu lepivý. Dochutíme soľou. Keď je kuskus mäkký, dáme ho do misky a necháme ho vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým na troške masla orestujeme na kocky nakrájané šampióny, na kúsky nakrájané sušené rajčiny, jarnú cibuľku a poskekaný špenát, ktorý necháme len "zvädnúť". Trochu osolíme. Zmiešame s kuskusom a vmiešame nastrúhanú nivu a goudu a vajce.

  3. 3

    Necháme chvílku odležať. Vytvarujeme placičky, ktoré obalíme buď v kukuričnej krupici alebo ovsených vločkách rozmixovaných na jemno. Placičky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom, tak isto aj každú placičku potrieme trochou oleja a dáme do predhriatej rúry piecť do zlatista. Ako prílohu si zvoľte podľa chuti. Ja som podávala len s dipom Recept na dip: hustý biely jogurt trochu cesnaku - nemusí byť mleté čierne korenie podľa chuti soľ podľa chuti naložené papričky jalapeňo

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia