Kuskus

Kuskus
Foto: matus113
matus113Matus113, recept pridal: 23. mája 2010 20:21Ďalšie jeho recepty

Tradičné Marocké jedlo na slovenský spôsob


Suroviny

3
porcie
30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do cibuľky osmaženej na olivovom oleji prisypeme kus-kus a osmažíme. Do osmaženého kus-kusu začneme prilievať vývar,ktorý pridávame dokedy si ho kus-kus berie a nie je mäkký.

2

Kus-kus môžeme pripravovať s hocijakými potravinami. My sme si ho pripravili so sušenými rajčinami, čerstvými šampiňónmi a olivami.

3

Na cibuľke si osmažíme na kocky pokrájané šampiňóny. Keď sú šampiňóny osmažené pridáme sušené rajčiny a olivy a ešte chvíľu smažíme. Hotový kus-kus premiešame s pripravenou zmesou, posypeme parmezánom a môžeme podávať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    invent, 23. mája 2010 o 21:42
    mnam , to vyzera celkom chutne. Dakujem za recept a davam do kk.


  • Vymazať

    zdezda, 24. mája 2010 o 09:28
    :-))) aj ja si ho ukladám, je to aj pekné, chutné aj zdravé :-)


  • Vymazať

    alaba, 24. mája 2010 o 09:33
    kuskus som este nepripravovaloa, ale znie to zaujimavo a jednoducho.


  • Vymazať

    hannah22, 24. mája 2010 o 15:10
    ukladám, dobré a nápadité ... :))


  • Vymazať

    vodnicka, 24. mája 2010 o 15:14
    doma som robila kuskus s kur. prsiami a maly si po prvej porcii pytal, ze este chce ten kolacik :D
    tento receptik tiez ukladam, a vyskusam :) dakujeem


  • Vymazať

    daviala, 25. mája 2010 o 11:51
    Kuskus je chutná a hlavne rýchla príloha k jedlu.


  • Vymazať

    pista85, 6. júna 2010 o 19:13
    to teda, priprava na rychlo zaberie tak 2 minuty—staci zaliat horucou vodou, tento sposob vyzera ale vaic fajn skusim aj takto.


  • Vymazať

    2010, 4. novembra 2010 o 02:57
    tradicny kuskus je velmi zdlhava priprava trva najmenej 2 hodiny


  • Vymazať

    marianne69, 4. novembra 2010 o 13:35
    ulozim si tento tvoj kus kus,mam takyto rada


  • Vymazať

    tati2008, 4. novembra 2010 o 14:06
    Kuskus je velmi lahodne a hlavne rychle jedlo.Ja som ho zaliala horucim mliekom,dochutila medom a maslom,rychla vecera aj pre deti,ktore nemaju radi kukuricnu kasu.


  • Vymazať

    anickai989, 5. februára 2011 o 17:07
    Mňam :-)


  • Vymazať

    betka11, 22. mája 2011 o 18:04
    robím kus-kus je to velmi chutná príloha ktorú môžme robiť podla nálady a chuti stravníkov,ročného obdobia a pod. tu sa mi zdá dosť zdlhavý postup


  • Vymazať

    klekipetra, 11. augusta 2011 o 07:30
    Musí to byť parmezán alebo stačí aj niektorý zo slovensjých syrov? Pravdaže, ak nechceme byť "in" a hrať sa na malomeštiakov.


  • Vymazať

    tinca, 11. augusta 2011 o 08:36
    mám ho rada, vyzerá pekne


  • Vymazať

    sebo, 12. januára 2014 o 06:29
    Ak sa vám niektorým zdá uvedený recept príliš zdĺhavý, prezradím vám, že príprava pravého kuskusu trvá cca 2 hodiny. U nás ľudia kupujú väčšinou instantný polotovar, ktorý sa len zaleje vodou. Ak chcete vedieť, akú konzistenciu má mať pravý kuskus, pripravil som pre vás článok o tomto výbornom jedle. :) Čítajte viac na » www.i-potraviny.sk/kuskus-co-je-to-a-ako-sa-spravne-pripra...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist