Kuskus

Kuskus
Foto: matus113
matus113Matus113, 36 ročný muž, Trenčín, recept pridal: 23. mája 2010 20:21Ďalšie jeho recepty

Tradičné Marocké jedlo na slovenský spôsob


Suroviny

3
porcie
30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Do cibuľky osmaženej na olivovom oleji prisypeme kus-kus a osmažíme. Do osmaženého kus-kusu začneme prilievať vývar,ktorý pridávame dokedy si ho kus-kus berie a nie je mäkký.

Kus-kus môžeme pripravovať s hocijakými potravinami. My sme si ho pripravili so sušenými rajčinami, čerstvými šampiňónmi a olivami.

Na cibuľke si osmažíme na kocky pokrájané šampiňóny. Keď sú šampiňóny osmažené pridáme sušené rajčiny a olivy a ešte chvíľu smažíme. Hotový kus-kus premiešame s pripravenou zmesou, posypeme parmezánom a môžeme podávať.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

15 komentárov k receptuMožnosť mazania komentárov autorom receptu bola zrušená na základe diskusie s používateľmi. Nech nie je diskusia na Vareche o cenzúre názorov, ktoré sa nám nepáčia, ale o receptoch, varení a jedení. Každému chutí niečo iné, koľko ľudí toľko chutí. Tak sa nehádajme, a radšej vylepšujme recepty.
  • invent, 23. mája 2010 o 21:42
    mnam , to vyzera celkom chutne. Dakujem za recept a davam do kk.


  • zdezda, 24. mája 2010 o 09:28
    :-))) aj ja si ho ukladám, je to aj pekné, chutné aj zdravé :-)


  • alaba, 24. mája 2010 o 09:33
    kuskus som este nepripravovaloa, ale znie to zaujimavo a jednoducho.


  • hannah22, 24. mája 2010 o 15:10
    ukladám, dobré a nápadité ... :))


  • vodnicka, 24. mája 2010 o 15:14
    doma som robila kuskus s kur. prsiami a maly si po prvej porcii pytal, ze este chce ten kolacik :D
    tento receptik tiez ukladam, a vyskusam :) dakujeem


  • daviala, 25. mája 2010 o 11:51
    Kuskus je chutná a hlavne rýchla príloha k jedlu.


  • pista85, 6. júna 2010 o 19:13
    to teda, priprava na rychlo zaberie tak 2 minuty—staci zaliat horucou vodou, tento sposob vyzera ale vaic fajn skusim aj takto.


  • 2010, 4. novembra 2010 o 02:57
    tradicny kuskus je velmi zdlhava priprava trva najmenej 2 hodiny


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • marianne69, 4. novembra 2010 o 13:35
    ulozim si tento tvoj kus kus,mam takyto rada


  • tati2008, 4. novembra 2010 o 14:06
    Kuskus je velmi lahodne a hlavne rychle jedlo.Ja som ho zaliala horucim mliekom,dochutila medom a maslom,rychla vecera aj pre deti,ktore nemaju radi kukuricnu kasu.


  • anickai989, 5. februára 2011 o 17:07
    Mňam :-)


  • betka11, 22. mája 2011 o 18:04
    robím kus-kus je to velmi chutná príloha ktorú môžme robiť podla nálady a chuti stravníkov,ročného obdobia a pod. tu sa mi zdá dosť zdlhavý postup


  • klekipetra, 11. augusta 2011 o 07:30
    Musí to byť parmezán alebo stačí aj niektorý zo slovensjých syrov? Pravdaže, ak nechceme byť "in" a hrať sa na malomeštiakov.


  • tinca, 11. augusta 2011 o 08:36
    mám ho rada, vyzerá pekne


  • sebo, 12. januára 2014 o 06:29
    Ak sa vám niektorým zdá uvedený recept príliš zdĺhavý, prezradím vám, že príprava pravého kuskusu trvá cca 2 hodiny. U nás ľudia kupujú väčšinou instantný polotovar, ktorý sa len zaleje vodou. Ak chcete vedieť, akú konzistenciu má mať pravý kuskus, pripravil som pre vás článok o tomto výbornom jedle. :) Čítajte viac na » www.i-potraviny.sk/kuskus-co-je-to-a-ako-sa-spravne-pripra...



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist