Kuskus
Foto: matus113

Tradičné Marocké jedlo na slovenský spôsob

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
1 ks
5 ks
5 ks
10 ks




Postup

  1. 1

    Do cibuľky osmaženej na olivovom oleji prisypeme kus-kus a osmažíme. Do osmaženého kus-kusu začneme prilievať vývar,ktorý pridávame dokedy si ho kus-kus berie a nie je mäkký.

  2. 2

    Kus-kus môžeme pripravovať s hocijakými potravinami. My sme si ho pripravili so sušenými rajčinami, čerstvými šampiňónmi a olivami.

  3. 3

    Na cibuľke si osmažíme na kocky pokrájané šampiňóny. Keď sú šampiňóny osmažené pridáme sušené rajčiny a olivy a ešte chvíľu smažíme. Hotový kus-kus premiešame s pripravenou zmesou, posypeme parmezánom a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Vymazať
alaba
kuskus som este nepripravovaloa, ale znie to zaujimavo a jednoducho.
Vymazať
vodnicka
doma som robila kuskus s kur. prsiami a maly si po prvej porcii pytal, ze este chce ten kolacik :D
tento receptik tiez ukladam, a vyskusam :) dakujeem
Vymazať
pista85
to teda, priprava na rychlo zaberie tak 2 minuty—staci zaliat horucou vodou, tento sposob vyzera ale vaic fajn skusim aj takto.
Vymazať
2010
tradicny kuskus je velmi zdlhava priprava trva najmenej 2 hodiny
Vymazať
tati2008
Kuskus je velmi lahodne a hlavne rychle jedlo.Ja som ho zaliala horucim mliekom,dochutila medom a maslom,rychla vecera aj pre deti,ktore nemaju radi kukuricnu kasu.
Vymazať
betka11
robím kus-kus je to velmi chutná príloha ktorú môžme robiť podla nálady a chuti stravníkov,ročného obdobia a pod. tu sa mi zdá dosť zdlhavý postup
Vymazať
klekipetra
Musí to byť parmezán alebo stačí aj niektorý zo slovensjých syrov? Pravdaže, ak nechceme byť "in" a hrať sa na malomeštiakov.
Vymazať
sebo
Ak sa vám niektorým zdá uvedený recept príliš zdĺhavý, prezradím vám, že príprava pravého kuskusu trvá cca 2 hodiny. U nás ľudia kupujú väčšinou instantný polotovar, ktorý sa len zaleje vodou. Ak chcete vedieť, akú konzistenciu má mať pravý kuskus, pripravil som pre vás článok o tomto výbornom jedle. :) Čítajte viac na  www.i-potraviny.sk/kuskus-co-je-to-a-ako-sa-spravne-pripra...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia