Kuskus so šampiňónmi, cuketou a bazalkou

elixir - fotkaelixir, 30. apríla 2014
Kuskus so šampiňónmi, cuketou a bazalkou
Foto: elixir

Jednoduché jedlo, inšpiroval ma recept z časopisu Eat Smarter!

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
2 hrnček (vriaca)
1/2 ČL
3 ČL
3 PL
1 ks (veľká)
1 ks (menšia)
10 ks
2 strúčiky
12 ks (lístkov)
3 ČL




Postup

  1. 1

    Kuskus zalejeme vodou, pridáme soľ a bylinkovú soľ a za občasného miešania varíme tak dlho, kým v hrnci neostane žiadna voda. Vmiešame maslo a prikryjeme.

  2. 2

    Cesnak a šampiňóny ošúpeme, nakrájame na plátky. Cibuľu prerežeme na polovice, cuketu umyjeme, prerežeme na polovice po dĺžke a oboje následne pokrájame na polmesiačiky.

  3. 3

    Rozohrejeme olej, dáme naň oprážať cesnak a cibuľu, keď je cibuľa sklovitá, pridáme aj cuketu a šampiňóny. Pridáme soľ, čierne korenie, poprášime na povrchu kari korením, premiešame a oprážame. Trochu podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme cca 5 minút na miernom plameni.

  4. 4

    Nakoniec dochutíme kajenským korením, limetkovou šťavou a bazalkou. Zmiešame s kuskusom a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

jozka2
velmi lahke na dietu so sirokym spektrom kombinacii,mas krasnu misku,nadhernej modrej farby.
1x elixir
farbuska
Tento druh kuskusu netreba variť. Stačí zaliať vriacou vodou, nechať stáť pod pokrievkou 5 minút, voda vsiakne a kuskus je hotový.
elixir
Ďakujem vám, som rada, že zaujalo. :) Keď sa necháva voda do kuskusu voľne vsiaknuť, treba dať menej vody, myslím 1:1... najlepšie pozrieť to v návode na obale produktu.
pusta
jednoduché, rýchle, chutné a dobre skombinované ingrediencie.
príjemné ľahké svieže jedlo.
1x elixir
kukulienka71
Krásna fotka,takéto ľahké jedlo by mi teraz bodlo:-),kuskus tieť len zvyknem spariť,dávam vriacu vodu asi palec nad úroveň kuskusu a zakryté sa nasiakne.
1x elixir
eviana
Krásne a ľahké jedlo... ja by som ešte zopár cherry paradajok asi do toho šupla, aj pre chuť, aj farebný akcent :)
1x elixir
zdenka1009
Včera som si robila na skúšku, prvý krát kuskus, či vôbec mi to bude chutiť...zo zeleninky som urobila ratatui a zmiešala s kuskusom...výborné určite to bude občas moja večera :-)
1x elixir
elixir
Ďakujem vám dievčatá, za milé komentáre aj zdieľanie skúseností. :)
sandraviglasova
@elixir akurát som myslela na tvoje recepty! :-) chystáš web? neviem sa dočkať :-) jedlo je krásne, kuskus milujem a určite recept vyskúšam, kajenské korenie nepoznám, tak sa zajtra v obchode poň poobzerám :-) krásny večer :-)
1x elixir
danda3
Super jedlo, ja si ho robievam s bulgurom, je to kombinácia, ktorú mám veľmi rada.☺
1x elixir
chorvatka
Môj recept s tymi istymi ingredienciami je est rychlejsi. Tu vo Frrancii sa zampiony aj cuketa konzumuju surové. Nakrajam zampiony i cuketu na tenké platky, osolim a pokvapkam citronom, ak mam, pridam jarnu cibulu aj s vnatou; Nez sa mi zelenina ulezi, pripravim si kuskus; Skuste aj vy, prajem vsetkym dobru chut.
1x elixir
elixir
Ďakujem vám žienky. :) Kajenské korenie sú pomleté sušené čili papričky.
salinka
Už sa dávno chystám vyskúšať kuskus, tvoj recept sa mi páči. Tá mačička je od susedov, alebo už máš vlastnú?
1x elixir
elixir
@salinka Ak vyskúšaš, budem sa tešiť :) Tá chvostovrtilka na fotke je susedovie mačička, o ktorej som Ti písala... vlastná bude asi až keď sa presťahujeme do rodinného domu so záhradkou... ale ten sme zatiaľ ešte nestretli :)
salinka
A ja si už teraz viem tú tvoju záhradku predstaviť: budeš tam pestovať všetko možné od výmyslu sveta, ako naša Izabelka:-)
1x elixir
sismi
Super recept, kuskus jedávam viac-menej iba tak so zeleninou, toto bola pre mňa príjemná zmena. Jedlo som si trochu upravila, vynechala som cesnak, pridala som paradajku a vynechala som aj dusenie, iba som to tak na oleji osmáhla všetko a chutilo to super! Budem si to robiť častejšie :)
1x elixir
relaxx1
skvelá ľahká večera a zjedol to aj môj masozravec (manzel) . dokonca som mu musela naložiť ešte raz ☺
1x elixir
relaxx1
kuskus som tiez nevarila zvlast,nie je to potrebne.dala som ho do hotového jedla so sampinonov a cukety. ide len o to aby tam bola nejaká voda ci stava aby kuskus mohol nasiaknut toľko vody co potrebuje aby bol dobrý.
1x elixir




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia