Kuriatkové ragú na hrianke s roštenkou

Gabriel Piešťanský a Ján Dudáš
Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici, 9. novembra 2014
Kuriatkové ragú na hrianke s roštenkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15-30 minút
príprava
2,5-3 hod minút
na 60 °C

Suroviny

320 g
80 g
40 g
600 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené kuriatka pokrájame nadrobno. Slaninu speníme dohneda a pridáme červenú cibuľu.

  2. 2

    Potom pridáme kuriatka a podlejeme bielym vínom. Dochutíme soľou, korením a bylinkami.

  3. 3

    Cibuľu nakrájame na rezance a vo vode ju rozvaríme. Po vyparení vody cibuľu rozmixujeme a vlejeme do fľaše na šľahačku spolu s bielkami a pretrepeme.

  4. 4

    Hovädziu roštenku naložíme do nálevu a potom dáme do rúry vyhriatej na 60 °C na 2,5 hodiny. Podávame na opečenej hrianke s cibuľovou penou (espumou).

Diskusia k receptu

marikahr
hm espuma .... musi to byt lahodka ale toto asi nevyskusam :-(
docent
Pri 60°C roštenku vysuším a nie opečiem. Nemalo tam byť aspoň 160°C?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia