Kuriatková polievka (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Začína hubárska sezóna a rastú kuriatka...ale môžete použiť aj iné jedlé huby.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu pokrájame nadrobno, mrkvu, petržlen a zemiak na kocky, huby ak sú veľké, na menšie kúsky. Na masle speníme cibuľu a pridáme mrkvu a petržlen a chvíľu restujeme. Potom pridáme huby a tiež orestujme. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením...
  2. Zalejeme trochou vody alebo vývarom, pridáme nové korenie a na miernom plameni varíme asi 20 minút, potom pridáme nakrájané zemiaky a varíme ďalších 15 minút
  3. Zápražku robievam podľa @mesiar50 , nasucho opražíme na panvici hladkú múku, pridáme olej, premiešame, ešte chvíľu opražíme, odstavíme, za stáleho miešania pridáme mletú papriku, a zalejeme studenou vodou. Rozmiešame a vlejeme do polievky...
  4. Mal som rozrobené cesto na slivkové gule, reku spravím mrveničku, trocha som ho nastrúhal a vznikli mi takéto slížiky...
  5. Nechal som ich chvíľu uschnúť, síce aj tak trocha lepili ale na chuti to neubralo...prihodil som ich pár do polievky, pridal majoránku a povaril...
  6. Vznikla krásna hustá a voňavá polievka.