Kuriatková omáčka s pečenými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Podpolianské hory už tretie ráno fajčia (vyparujú sa ) to býva dobré znamenie pre hubárov. Výsledok nie je až taký oslnivý, ale poteší a vyzerá, že ich bude aj viac, ide pomaly aj spln.

3-4
porcie
15 minút
príprava
30-35 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuriatka očistíme pod tečúcou vodou, nemáčame, aj tak sú dosť vodavé, tie odrastené napárame na menšie kúsky.
  2. Dáme na rozpálené maslo, restujeme pokiaľ sa neodparí tekutina. Trvá to asi 15 minút. Prilejeme deci bieleho vína a necháme odpariť približne 10 minút, prilejeme kokosové mlieko (určite môže byť aj smotana)
  3. osolíme, pridáme chilli vločky a petržlenovú vňať a necháme zredukovať na hustý krém.
  4. Malé zemiaky umyjeme, osušíme, pokrájame na polovice. Pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a rúre rozpálenej na 250 stupňov pečieme asi 30 minút.
  5. Kuriatkovú omáčku dáme na tanier do nej vložíme zemiaky, popučíme ich vidličkou, aby nasiakli skvelou omáčkou a zaželáme si dobrú chuť.